S trochou nadsázky se dá říct, že Lvi se vrátili do Šanghaje jako tým celebrit. Vždyť také poslali domů Brazílii i Řecko.

„Zájem o naše hráče se zněkolikanásobil. Novináři pochopitelně nejvíc stáli o Tomáše. Snažili jsme se všem vyhovět, ale Saty byl dostupný po tréninku jen dny, kdy se nehrálo,“ přibližuje dění okolo nejlepšího Čecha Martin Peterka, P.R. manažer reprezentace.

Utkání basketbalového mistrovství světa - Česko vs. Polsko
Bohačík před soubojem o páté místo: Srbsko je opravdový supertým

Satoranský už musí být ze všech rozhovorů unavený. Možná více než ze hry… Od začátku šampionátu jich rozdal desítky. Stejně jako na hřišti je to ale pravý profesionál. V rámci regulí neodmítne žádné interwiev.

Největší hvězda týmu

„Tomáš je z našich kluků v největší permanenci už od začátku šampionátu. Dohodli jsme se proto s FIBA, že jí bude k dispozici. Je to největší hvězda týmu a zájem o jeho osobu se i díky našim vystoupením zvyšuje. Bylo to vidět třeba před utkáním s Japonci. Japonští novináři po něm úplně šíleli,“ přidává k dobru Peterka.

Satoranský si vyzkoušel neutuchající zájem o svoji osobu již na aklimatizačním turnaji. „Už v Soulu toužil jeden litevský novinář se Satym strašně mluvit. Byl neodbytný, tak jsme mu to nakonec umožnili v hale,“ přidává perličku Martin Peterka.

Utkání basketbalového mistrovství světa - Česko vs. Polsko
Kapitán basketbalistů Pumprla: Já už ani nevěděl kde je vpravo a kde vlevo…

A světe div se. V českém týmu se našel hráč, který byl jednu chvíli obletovanější než Tomáš Satoranský. „Před zápasem o umístění se polští novináři sesypali na Paťu Audu. Mluvil s nimi vytrvale polsky a oni s ním byli spokojeni. Jak je vidět, stále u nich platí za velkou hvězdu,“ dodal Peterka.