„Již třetím rokem jej podporujeme, a to i finančně," říká v rozhovoru pro Pražský deník.

Jak se vám projekt OVOV zamlouvá?

Zamlouvá se mi moc. Už třetím rokem jej podporujeme, a to i finančně. Máme opravené sportoviště u základních škol, takže se nám to hodí do programu. Projekt OVOV podporuje pohybové a sportovní aktivity dětí, což je velice důležité. Je pro všechny děti a učí je všestrannosti.

Jak Praha 6 podporuje sportování školní mládeže?

Hodně. Na našem území máme Fakultu tělesné výchovy a sportu, se kterou máme sepsané memorandum a děláme několik společných projektů. Například Děti pojďte ven, v němž studenti FTVS ve svém volném čase dělají dozor u školních hřišť, na které si mohou přijít zasportovat všechny děti. U všech patnácti základních škol na Praze 6 jsme ta hřiště rekonstruovali. Kromě OVOV a Děti pojďte ven pořádáme také Pohár Prahy 6 a řadu dalších soutěží.

Vy sám jste jako dítě školou povinné sportoval?

Ano, sportoval. Jsem absolvent fakulty FTVS a vášnivý lyžař, zimní sporty mám rád. Hrál jsem také basket. Rodiče mě ke sportování vedli a já se snažím sportovat do teď.

A k jakým sportům máte teď nejblíže?

K lyžování. To sice na Praze 6 příliš provádět nejde, ale určitě bych řekl lyžování a cyklistika. Ta má u nás skvělé podmínky, prostředí Divoké Šárky je nádherné.