Velkou cenu má popáté pořádat spolek kraje a města, který má s Dornou smlouvu na pět ročníků. "Smlouva umožňuje nekonání závodů z důvodu zásahu vyšší moci, což si myslím, že je zrovna tento případ. Ještě není rozhodnuto a uvidíme, jak se to bude vyvíjet. Dorna zastává stanovisko, že závody budou. My potřebujeme vědět nejpozději do konce května definitivní stanovisko," uvedla Vaňková.

On-line ke koronaviru ZDE.

Podle ní ale prodej vstupenek klesl na minimum, začal už loni v listopadu. "Přestože prodej formálně probíhá, k nákupům nedochází. Budeme to muset zanalyzovat. Pokud by se závod konal a nedošlo k úpravě smluvních podmínek s Dornou, tak ta výše zalistovacího poplatku je poměrně vysoká. Pokud nezískáme adekvátní částku ze vstupného, nedovedu si představit, z čeho bychom hradili nezbytné výdaje," uvedla Vaňková. Podle ní je varianta jednat s Dornou o snížení zalistovacího poplatku. "Je to ale v tuto chvíli předčasné. Musíme si vše zanalyzovat a uvidíme, jak se vše v dalších týdnech vyvine," dodala Vaňková.

Libor Podmol
Až nás z karantény pustí, vyjdeme ve formě, představuje Podmol svůj projekt


Hejtman Bohumil Šimek (za ANO) uvedl, že zatím nebyl v kontaktu s Dornou. "S ohledem na aktuální situaci v souvislosti s koronavirovou pandemií nejen v ČR, ale celosvětově, je naší prioritou zmírnění dopadů na naše zdravotnictví, sociální oblast a obyvatele," řekl Šimek. Kraj se bude zabývat i ekonomickou situací, bude diskutovat o Grand Prix a projedná postup s městem Brnem. Závodní víkend je naplánován na 7. až 9. srpna.

V České republice je více než 3300 potvrzených případů nákazy koronavirem. Vláda kvůli pandemii přijala opatření jako zavření hranic nebo zákaz shlukování více než dvou lidí. Tisíce nakažených jsou i v dalších evropských zemích.

Koronavirus v ČeskuZdroj: Deník

Max Verstappen.
Virtuální závody nahradí ty skutečné. K videohrám sednou i jezdci formule 1