Zatímco jeho slavnější bratr Stefanos už netrpělivě vyhlíží nadcházející Turnaj mistrů v Londýně, do nějž se z pozice světové tenisové šestky probojoval, o dva roky mladší Petros zatím nakukuje do světa velkého tenisu zpoza hranice první tisícovky. To ale v žádném případě neznamená, že nesdílí lásku k tenisu jako dvaadvacetiletý Stefanos.

Rafael Nadal.
Rafael Nadal překonal další milník. Pokořil rekord Jimmyho Connorse

Dokázal to i v rodném Řecku, přesněji na dvorcích akademie Lyttos Beach. Svůj oblíbený sport si tam totiž zahrál, i když na kurtu zrovna v tu chvíli nepanovaly zrovna ideální herní podmínky.

Zatímco tenisté na turnajích ATP musí přerušovat utkání, už když hrací plochu skrápí první kapky (tedy pokud nad sebou nemají komfort v podobě zatahovací střechy), v místní akademii si nedělají hlavu ani doslova s potopou.

Obtížné podmínky

„Tvrdé vítězství proti mému kamarádovi a parťákovi ze čtyřhry Aristotelu Thanosovi. Podmínky byly obtížné, ale podařilo se mi z mé hry dostat to nejlepší. Nic není nemožné, lidi, dnes jsem to znovu dokázal,“ napsal na svůj instagramový profil.

Popisek přitom náležel k videu, na němž je vidět, jak oba tenisté neodolali a zahráli si tenis, i když byl kurt po bouřce zatopený vodou do výše poloviny lýtek. Petros se nejprve rozpinkal o zeď, pak se od rozhodčího patrně dozvěděli, že hrací plocha je způsobilá pro zápas, a vodní bitva mohla vypuknout.

Bývalý tenista Boris Becker
Bankrotář Becker má další problém. Zatajuješ nám trofeje, obvinili jej věřitelé

Posuzování, zda byl míček už v autu, nebo se ještě vešel do pole, bylo sice poněkud složitější, nicméně mladý hráč se do západu vrhnul s takovou vervou, že ve snaze odehrát míček neváhal ani vrhnout se do hlubin zatopeného hřiště.