„Myšlenka tohoto pražského pětiboje vznikla v loňském roce, kdy jsme přemýšleli jak do našeho projektu zapojit pražské školy," vzpomíná Robert Změlík.

„V průběhu tří let se nám právě Prahu nedařilo příliš rozhýbat a loni jsme udělali český rekord, že nám v jedné tělocvičně soutěžilo přes 320 žáků a žákyň a setkalo se to s takovým ohlasem, že jsme si řekli, že na to letos navážeme a uděláme z toho tradici. A to se potvrdilo. Loni bylo 33 družstev, teď 47, ke kterým jsme připojili tři mimopražské týmy," dodal.

Padesátka školních družstev soutěžila v pěti disciplínách – trojskok, leh sedy, přeskoky přes švihadlo, dribling s basketbalovým míčem a hod medicinbalem. Po každé z nich se sečetly body a vzniklo pořadí nejlepších jednotlivců i týmů a k jejich ocenění při slavnostním vyhlášení.

Nejvíce bodů nasbírala základní škola Eden z Vršovic, která tak přebrala pohár pro celkové vítěze pražského Odznaku všestrannosti olympijských vítězů.

„Děti bychom měli vést ke sportu a přirozený pohyb by měl být jejich každodenní náplní. Člověk má být vyrovnaná osobnost, a proto by měl dbát jak na svůj psychický, tak také fyzický rozvoj. Je dobré mít chytré děti, ale ne nezdravé a tlusté. Na projektu OVOV se mi velice líbí to, že rozvíjí všestrannost. Robert Změlík a Roman Šebrle měli výborný nápad, když s tímto nápadem přišli a zrealizovali ho," pochvalovala si myšlenku legendární česká atletka Dana Zátopková, kolem které bylo neustále plno.

Díky spolupráci s Klubem českých olympioniků totiž do haly na Podvinném Mlýně přišla řada bývalých slavných sportovců a pořadatelé pro děti i jejich trenéry připravili autogramiádu.

Perličkou na celém povedeném dni bylo vystoupení „Hvězdného týmu" ve složení judista Lukáš Krpálek, badmintonista Petr Koukal, atletka Šárka Kašpárková, sedmibojařka Eliška Klučinová, aerobička Denisa Barešová a snowboardista Michal Novotný. Všichni tito sportovci si totiž také za hlasitého povzbuzování dětí v hledišti všechny disciplíny vyzkoušeli na vlastní kůži.

Generálka na ostrý start okresních kol OVOV se podařila na jedničku!