Už více než rok běžecká škola funguje každý čtvrtek v Krčském lese v Praze 4, v Praze byla první. „Radnice městské části, jejíž starosta Petr Štěpánek s námi sám pravidelně běhá, dala projektu zelenou až do roku 2017," píše se na stránkách tamní běžecké školy.

Obyvatelé Prahy 6 mají opět od příštího týdne možnost společného běhání pod dohledem trenérů každou středu na Ladronce, lekce začaly letos v dubnu, o prázdninách byly přerušené. Do Stromovky nebo na Letnou vyrážejí ve středu běžci z Prahy 7 od běžeckého centra na rohu ulic Františka Křižíka a Milady Horákové. Letos v květnu se k městským částem fandícím běhu přidala Praha 12 s projektem Dvanáctka běhá. Tréninky v Modřanské rokli mají tamní běžci naplánované na každou středu večer až do října.

K běžeckým tréninkům zaměřeným na přirozený pohyb Praha 9 přidala výuku jízdy na kole, nordic walking, funkční trénink, cvičení pro maminky s dětmi, jógu, pilates a kalistheniku, tedy cvičení s vlastní vahou. Většinou se trénuje na fitness parku u Rokytky ve Vysočanech, tréninky projektu Devítka v pohybu jsou každý den od pondělí do čtvrtka.

Sportuje celá Praha 8

Praha 8 místo pravidelných tréninků pořádá sérii sportovních turnajů pro veřejnost Sportuje celá Praha 8, informovala mluvčí městské části Anna Patočková. První začínají už tuto neděli, kdy se v areálu Tenisové školy Eso v utkají tenisté. Na sobotu 5. září je plánovaný turnaj v plážovém volejbale, následující víkend v nohejbalu a softbalu, předposlední zářijový víkend pak ve volejbale a hokejbalu. Poslední zářijovou neděli se místní utkají ve hře pétanque, na první sobotu v říjnu je naplánovaný turnaj v malé kopané.

Na sportovní vyžití Pražanů myslí i hlavní město. V povánočním týdnu už sedm let pořádá Týden sportu zdarma. Loni se ho zúčastnilo přes 24.000 lidí. Do projektu se zapojilo 116 sportovišť, největší zájem byl o plavání a bruslení