S hřebíkem v kapse přijela do cíle Kája Polívková, vítězka Pražské padesátky, tradičního závodu horských kol.

Tedy, s tradiční potíží!

Asi na 35. kilometru po brodu a občerstvovačce na Okoři píchla… „Aspoň jsem si natrénovala i opravu defektu,“ smála se. Podle sportesteru ji zabrala asi šest minut. A podle stejného měřiče tepové frekvence pak v závěru málem překonala svá maxima.

„Jela jsem totální šrot, podlahu. V posledním stoupáku na Hanspaulku jsem si docvakla vedoucí Janu Martínkovou a ještě zkoušela nastupovat ve sjezdu do Dejvic. Vyšlo to,“ vydechla si ostřílená veteránka.

Měsíc se vozí na novém zamykacím speciálu Trek SSL. „Věřila jsem, že i při drsnějších sjezdech nemůžu prorazit plášť. Ale hřebíku se nedá uhnout.“

Mamina dvou dospělých dětí, stále nadupaná „čtyřicítka“, se chystá na obhajobu medaile na mistrovství světa v Xteře - terénním triatlonu na havajském ostrově Maui.

„V létě jsem dohnala jarní absenci kvůli operaci a cítím se dobře,“ vyprávěla pak primátoru Pavlu Bémovi, který skončil skoro čtvrthodinu za ní. „Politika je jedna věc. Ale mám ho ráda jako člověka, je to sympaťák, duší sportovec.“

Bém ji předal cenu – horské kolo a pánský holící strojek. „Ten dostane Petr, za to jak se mi věnuje,“ poděkovala manželovi a trenérovi v jedné osobě. Tady jí ale na trati ujel o devět minut a skončil druhý v kategorii čtyřicátníků.

Na skutečného vítěze Jana Hrušku neměl nikdo. Zajel traťový rekord a o pět minut ujel dalším v pořadí… „Ale bolelo to,“ přiznal nedávný „silniční“ profesionál, vítěz dvou etap na Giro d´Italia.

Pražská MTB 50

Muži: 1. Hruška (cyklotrénink.com) 1:31:20, 2. Bubílek –5:07, 3. Tatíček (oba Merida Bike ranch) –5:07, 4. Kramár (Cycling point) –7:02, 5. Rozvoda (Vokolek team) –7:02, 6. Sýkora (Praha) –7:03,… 213. Bém –39:05.

Ženy: 1. Polívková (Gary Fisher) 1:56:31, 2. Martínková (cyklotrénink.com) –38, 3. Kubíčková (Merida Bide ranch) –1:04.

Dokončilo 734 závodníků.