Pro všechny fandy ploché dráhy, je tato událost velikým zážitkem a také tím pravým plochodrážním svátkem v České republice. Nejprve se brány pražského stadionu otevřou v pátek 2. června, kdy se pojede závod SGP 2. Jedná se o závod mistrovství světa juniorů. V nabitém závodě budou startovat i dva čeští  jezdci, Petr Chlupáč a Daniel Klíma. V roli náhradníků pojedou také čeští jezdci, Jaroslav Vaníček a Matouš Kameník.

V sobotu 3. června se jede Grand Prix České republiky. Zatím jsou ze seriálu odjeté dva závody. Ten první se jel v Goričanu v Chorvatsku, kde zvítězil Polák, několika násobný mistr světa Bartosz Zmarzlik, druhý dojel angličan Robert Lambert a třetí švéd Fredrik Lindgren. Druhý závod se jel ve Varšavě v Polsku. Tam zvítězil švéd  Fredrik Lingren, druhý skončil Australan Jack Holder, a třetí Polák Bartosz Zmarzlik. Po dvou závodech jsou na čele dva jezdci, Zmarzlik a Lindgren, kteří mají shodně 36 bodů.

Stadion na Markétě se připravuje na plochodrážní svátek.
Markétu rozzáří plochodrážní hvězdy. Pořadatelé čekají návrat fanoušků z ciziny

V Praze budou k vidění i další hvězdy ploché dráhy, například Australané Doyle a Fricke, Angličan Woffinden a v poslední době skvěle jezdící Slovák Martin Vaculík, loňský vítěz, který je po dvou závodech na sedmém místě s 21 body. Na pražský závod dostal divokou kartu český jezdec Václav Milík.  Náhradníky jsou Jan Kvěch a Eduard Krčmář.

Na oba dva dny je též připraven doprovodný program a v sobotu tradiční ohňostroj. Pořadatelé hlásí, že je vše připraveno a těší se na diváky.

Autor: Miloslav Čmejla