V páteční Grand Prix vyšel bodově naprázdno, v sobotu si připsal dva body, ale ze zdravotních důvodů už nenastoupil do závěrečné rozjížďky.

Plochodrážník Václav Milík.
Jsem potlučený. Kromě modřin mi ale nic není, říká po těžkém pádu Milík

Pražský dvojzávod pro něj začal smolně. Milík upadl hned v první jízdě pátečního večera. Spolu s ním skončil na zemi o pár metrů vedle i rezervní jezdec Eduard Krčmář, který předtím nahradil chybujícího Brita Woffindena (najetí do pásky). Na ovál vyjely dvě sanitky, ale závodníci se nakonec posbírali a mohli pokračovat.

Krčmář v opakovaném souboji dokázal Milíka předjet a získal jeden bod. V sobotu pak nejlepší Čech ve druhé jízdě vybojoval dva body, ale naděje na lepší umístění v dalším průběhu nepotvrdil.

Po oba večery bylo pořadí na prvních dvou místech stejné. Zmarzlik ve finálové jízdě předčil trojnásobného mistra světa a vítěze pražského závodu z let 2013 - 2015 Brita Taie Woffindena.

Závody evropského šampionátu tahačů v Mostě.
OBRAZEM: Silné motory, krásné bitvy. Do Mostu zavítal evropský šampionát tahačů

„Jsem moc šťastný, že se mi na Markétě povedlo vyhrát, protože v minulosti se mi tady až tak nedařilo,“ prohlásil ve velké formě jezdící Zmarzlik, který se po pražských Grand Prix vyhoupl do čela šampionátu.

Pořadí MS (před závěrečnou dvojicí GP v polské Toruni): 1. Zmarzlik (Pol.) 99, 2. Lindgren (Švéd.) 92, 3. Woffinden (Brit.) 89, 4. Janowski (Pol.) 72, 5. Madsen (Dán.) 70, 6. Doyle (Austr.) 69 … 18. Milík 2, Krčmář (oba ČR) 1.