V nádherném počasí a za výborné divácké kulisy proběhl v pražském Beachklubu Ládví úvodní turnaj beachvolejbalové série Super Cup. Na turnaji se sešla kompletní česká špička doplněná zahraničními hráči z Brazílie, Srbska, Rakouska, Slovenska a z Jižní Afriky. Pro většinu dvojic sloužil turnaj jako ostrá příprava před čtyřhvězdičkovým turnajem Světové série v Ostravě.

Mužský turnaj vyhrály nasazené jedničky David Schweiner s Ondřejem Perušičem, kteří porazili Brazilce Saymona Santose s Gustavem Carvalhaem těsně 2:1 na sety (18, -18, 13). V třetím setu si vzal hlavní slovo rozhodčí, který místo vyrovnání na 14:14 písknul dotyk sítě a ukončil zápas ve prospěch české dvojice. „S Brazilci to máme po dnešku jedna, jedna. Minulý týden nás porazili doma v Brazílii, tak jsme jim to dneska vrátili. Uvidíme, zda se potkáme příští týden v Ostravě,“ okomentoval dnešní vítězství Ondřej Perušič. Na třetím místě skončili Srbové Klasnic s Milicem, kteří s přehledem porazili českou dvojici Martina Tichého s Jindrou Weissem.

V ženské části turnaje se ve finále potkaly nasazené jedničky Míša Kvapilová s Míšou Kubíčkovou s domácí dvojící Terezou Kotlasovou a Danielou Resovou. Obě dvojice budou příští týden reprezentovat Českou republiku na turnaji Světové série v Ostravě a Super Cup na Ládví pro ně byl vynikající přípravou. Finále přesvědčivě vyhrála ve dvou setech dvojice Kvapilová s Kubíčkovou (21-17, 21-15). Na třetím místě se umístily Marie Sára Štochlová, Miroslava Dunárová, které v utkání o 3. místo porazily dvojici Válková, Komárková.

Zuzana Hejnová
Titul Slavie? Mám ohromnou radost, culí se Hejnová
Vysočina Gladiators - Prague Lions
Gladiátoři dostali lekci. V souboji neporažených uspěli pražští Lions

Muži:
Finále:                         Schweiner, Perušič - Santos, Carvalhaes (Brazil.) - 2:1 (18, -18, 13)
O 3. místo:                  Klasnic, Milic (Srbsko) - Weiss, Tichý - 2:0 (13, 16).

Ženy:
Finále:                 Kvapilová, Kubíčková – Kotlasová, Resová 2:0 (15, 18)
O 3. místo:          Štochlová, Dunárová - Válková, Komárková 2:1 (19, -15, 10).