Štěstí, nebo šikovnost? Útočník, nebo brankář? Přesně na tyhle otázky odpovídá už třetí ročník Penalty Shot Battle.

O nezvyklé téma tohoto derby se postaral Sokol, jenž v nominaci narušil dosavadní česko-slovenskou hegemonii. Do brány poslal Robertse Blumbergse. Lotyšského gólmana, který dřív působil v Americe, Španělsku a teď poznává Prahu.

Čtrnáct týmů, jediný vítěz. Kdo letos ovládne penaltové drama?
Florbalová show v Deníku: Kdo ovládne oblíbenou soutěž "penalty shot battle"?

„Jsem šťastný, že tu jsem. Úroveň ligy a našich protivníků je vysoká, což mě může jenom zlepšovat,” konstatoval.

Proti zástupci z Pobaltí se postavil Matěj Netrefa z Chodova. Skill Contest bral vážně. „Mám připravené nějaké svoje nájezdy. S nimi jsem si stoprocentně jistý, že mi vyjdou. Ale vždy se řídím podle instinktu a postavení brankáře,” vzkázal.

Jak to dopadlo? Tabulkové postavení obou týmů se nepotvrdilo. Sokol Královské Vinohrady vyhrál nad Chodovem 3:1.

„V první řadě musím pochválit Robertse, protože potvrdil formu v chytání nájezdů. Trochu mě mrzí, že jsem nedal nájezdy čtyři, ta nepovedená Hertlova klička mě bude dlouho mrzet,” poznamenal Jan Procházka.

Kromě gratulací zaznamenáte v sestřihu i jednu vtipnou hlášku. Na konci se šlo na bagetu.

Základní část, jakési osmifinále, už má na programu jediný souboj. Obstará ho rozstřel mezi FBC Liberec a FBC 4Clean Česká Lípa. Jak to dopadne? Těšte se na středu 15. února, kdy se dozvíte podrobnosti. Jen na webu Deníku. 

Skill Contest ve florbale: Penalty Shot Battle mezi Mladou Boleslaví a Pardubicemi
„Penalty Shot Battle“: Mladá Boleslav zvládla první krok za obhajobou titulu

Pravidla „penalty shot battle“ jsou snadná. V první fázi se uskuteční sedm kvalifikačních soubojů, ze kterých vzejdou postupující do čtvrtfinále. Osmého šťastlivce vyberou fanoušci v hlasování Deníku. Následně dojde na vyřazovací fázi - čtvrtfinále, semifinále a finále. Vítězí ten, kdo dá víc gólů než soupeř.