„Jsem velmi rád, že se mi podařilo zvítězit. Počasí bylo hodně náročné, až moc vedro. Na kurtu to bylo těžké,“ prohlásil po vítězství Dán Frost.

Turnajem procházel lehce, ve čtvrtfinále porazil jasně českého reprezentanta Viktora Byrtuse. Evropského juniorského šampiona jeho bezchybnost udivovala. „Za celý zápas provedl pouze jednu chybu. Ne, nedělám si legraci. Moc běžné to není,“ tvrdil Byrtus. A podobný výkon předvedl také ve finále proti jednadvacetiletému Finovi. „Frost je opravdu zkušený hráč, nedělá chyby. Dokáže využít slabin soupeřů nebo jejich výpadků v soustředění,“ prohlásil Tomáš Fořter, hlavní organizátor turnaje Prague Open, který se pořádal ve Sportovním areálu Hamr – Záběhlicích.

Vítězka Katie Nageotteová z USA na Pražské tyčce 2019.
Nageotteová posunula rekord Pražské tyčky na 481 centimetrů

Po finálovém duelu se pak Kristian Frost ptal: „Kolik jsem udělal chyb, snad jednu, že?“ Bylo vidět, že si na tom zakládá. „Dávám si pozor, abych to neudělal soupeři lehčí. Mám rád, když je zápas dlouhý a těžký. Vyhovuje mi to,“ dodal Frost, který je v současné době na 89. místě žebříčku PSA. Nejvýš vystoupal během kariéry na 52. místo. Do Prahy zavítal dánský squashista už podruhé, naposledy tu byl před šestnácti lety. „Jsem rád, že jsem se vrátil. Netušil jsem ale, že tu bude takové vedro.“

Z českých squashistů zná Frost nejvíce Jana Koukala. „Vím, že teď je vaší jedničkou Daniel Mekbib. Pak znám Martina Švece, Jakuba Solnického. Je dobře, že se vyrojilo více českých squashistů. Dříve jste měli pouze jednoho,“ doplnil Frost po závěrečném turnaji letošní squashové sezony.

Prague Open, squashový turnaj PSA v Praze, finále: Kristian Frost (DEN) - Miko Äijänen (FIN) 3:0 (11:3, 11:7, 11:2.) 50 min.

S ragbisty Dukly si na Julisce zatrénoval i český rekordman v kouli Tomáš Staněk
Účast na olympijských hrách? Cesta do špičky vede přes sedmičkové ragby