BRANKÁŘITomáš Petržala – 31 let
Klíčový hráč a srdce týmu. Po celou sezonu podával konstantní výkony, ze kterých se odpichoval nahoru. Emotivní kluk, občas zbytečně naštvaný, když pustí hloupý gól. Ve stěžejních zápasech ale dokázal emoce usměrnit pozitivním směrem.

Daniel Rangl – 28 let
Naprosto spolehlivá dvojka. Jde o správného šílence, který sedí 35 minut na lavičce a povzbuzuje, pak jde na hřiště a vytáhne rozhodující zákroky.

Ondřej Zavázal – 19 let
Trpělivě čeká na svou šanci. Troufnu si tvrdit, že ji dostane. Vysoký gólman s dobrým pozičním pohybem. Docela jiný než Tomáš s Danem. V tom může být jeho výhoda.

házená extraliga finále - Talent Plzeň x Dukla Praha
Jako den a noc. Dukla v Plzni zářila i propadla

LEVÁ KŘÍDLAMilan Kotrč – 29 let
Ikona Dukly. Házenkář s vynikající rukou, fantastickým pohybem a dobrým načasováním do brejků. Dříve ho brzdil přístup nechal se otrávit, když se mu nedařilo nebo byl často faulován. Zkušenosti ho ale změnily. Bez něj bychom tak vysoko nebyli.

David Krouský – 19 let
V dorostu byl zvyklý hrát, za Milanem moc příležitostí nedostal. Oceňuji, že jde o dukláka. Do týmu skvěle zapadl a žije pro něj. Pokud se dostal na plochu, užíval si.

LEVÉ SPOJKYDaniel Kývala – 20 let
Od dob Filipa Jíchy neběhala v Česku stejně dobře narostlá spojka. Má potenciál hrát v hodně zajímavé evropské soutěži. Musí ale zlepšit obranu, soustředit se jen na sport a poctivě trénovat. Pomohl nám góly z dálky. Odchází do Maďarska, což je podle mě předčasné.

David Šůstek – 25 let
Dlouho laboroval se zraněním. Díky tomu ještě naplno neprodal potenciál, který v něm dřímá. Ve finále se mu ale výrazně přiblížil, byl výborný. Má nadprůměrné odrazové schopnosti a dovede pálit z dálky. Bude rozdílovým hráčem, ale musí se do této role dotlačit.

Tibor Tribus – 20 let
Předvedl fantastické výkony v Česko-slovenském poháru. Pak se zranil, léčba se táhla, projevil se na něm i vstup na vysokou školu. Na hraní to nebylo. Věřím, že se dá v přípravě dohromady. Šanci dostane.

STŘEDNÍ SPOJKY
Jakub Sviták – 26 let
Nepostradatelný hráč, se kterým stoupá a padá náš výkon. Organizuje útok. Už si uvědomuje, že není na ploše jen od krásných přihrávek a uvolnění spoluhráčů. Umí vystřelit. Extrémně házenkářsky inteligentní. Jeho bonusem je předvídání. V obraně získává míče a chodí do brejků.

Vojtěch Patzel – 18 let
Kometa, která vyletěla. Dorostenec s potenciálem sahajícím do zahraničí. V příští sezoně bude mít všechno těžší, soupeři už se na jeho hru připraví. Zdobí ho výborné nájezdy, z hloubi pole se dostane na brankoviště a zakončí.

Filip Březina – 20 let
Brzdila ho zranění. Přišel Vojta a sebral mu místo. Filip se rozhodl pro cestu do ciziny, což jsem mu rozmlouval. Čtvrtá liga je pro něj málo. Na druhou stranu se v Německu dostane častěji na plochu než u nás.

Dukla.
Házenkáři Dukly slavili titul v baru a pokračovali na Vyšehradě


PRAVÉ SPOJKY Dido Mubenzem – 21 let
Atypický házenkář s neobvyklým pohybem. Úderná spojka, která dovede vyhrát zápas. Pokud se dostane psychicky nahoru, je neudržitelný. Díky němu jsme postoupili přes Zubří do finále. Občas je zbrklý, tlačí se doprostřed a měl by hledat prostor na krajích. Nesmí si tolik uvědomovat chyby, špat-ná akce ho dovede vykolejit.

Jan Syřínek – 25 let
Miluji jeho nebojácnost. Má před sebou tři monstra a skočí mezi ně. Hra bez zábran sebou nese plusy i minusy. Získané balony i ztracené. Má výbornou střelbu ze země, což je v extralize výjimka.

PRAVÁ KŘÍDLAŠtěpán Jeníček – 23 let
Brání skvěle na křídle i na spojce. Má zlatou levačku, proto se málokdy v koncovce trápí. Pan spolehlivý. Jestli se dostane jednou
za deset utkání pod svůj (vysoký) standard… A to mu asi ještě křivdím.

Jakub Kastner – 26 let
Netroufnu si říct, které naše pravé křídlo je jedničkou. Je velmi dobře rychlostně vybavený, výborný do brejků. Muž bez nervů, schopný jít na sedmičku za jakéhokoli stavu, rozpoložení i ze střídačky. A většinou dává. Na brankovišti se dovede orientovat jako pivot.

Jan Chmelík – 19 let
Příležitosti dostával jen při zranění spoluhráčů. Náš nejlépe fyzicky připravený hráč, tvrdý obránce. Musí zapracovat na koncovce. Chápu, že přijal nabídku Plzně, kde dostane víc prostoru.

PIVOTIVít Reichl – 23 let
Nedoceněný hráč. Neuvěřitelný dříč, který se neskutečně vypracoval. Jde o pohybově nadaného pivota, silově dobře vybaveného. Brzdí ho jediné výška a váha. Jistota naší sestavy. Kluk, který odvede moře práce a nevynechá jediný souboj. V zápase ale i na tréninku odevzdá maximum.

Jan Brabec – 36 let
Zkušený a tvrdý pivot. Persona, která má v kabině ohromné slovo. Ve finále moc nehrál, přesto byl důležitý. Neúnavně hecoval a ostatní držel psychicky nad vodou. Přijal roli lídra a vždy si našel svůj prostor.

Mojmír Hlavatý – 21 let
Poctivec. Přestože studuje lékařskou fakultu, má jednu z nejlepších docházek na tréninky. Stal se z něj jeden z našich stěžejních obránců, což dokázal ve finále. Propracoval se z role náhradníka na člena základní sestavy. Co mu trenéři řeknou, splní. Z žádného souboje neuhne.

Ondřej Šimůnek – 25 let
Podstoupil cestu z levé spojky na pivota. Vyrostl ve velmi dobrého obranáře, nejen co se týče tvrdosti, ale i organizace. Vzadu je univerzální. Má předpoklady pro přechodovou fázi. Umí převzít míč a zakončit z druhé vlny.

Filip Kopáč – 20 let
Ostatní pivoti jsou zatím lepší. Byl ale na každém tréninku. Studuje fyzioterapii a dokázal zaskočit i v jiné roli. Má pozitivní přístup, kterého si cením.