Část střeleckého orchestru navíc předvedl na pro něj netypické pozici spojky. Dočká se teď třiadvacetileté křídlo zvýšené pozornosti obránců soupeře? „Spíš budu dávat pozor na situace, z nichž branky vyplynuly,“ vysvětluje Jeníček.

Milan Kotrč
Dukla se zvedne. O tom vůbec nepochybuji

Jaký byl pocit zničit deseti zářezy Karvinou?
Z velké části je povedená bilance zásluha mých spoluhráčů, kteří mi šance připravovali. Pocit, že jsem byl u koncovky zrovna já, je určitě super, ale stojí za ním práce více lidí.
Vstup do zápasu jste ale přitom neměl ideální, první dvě střely úspěchem neskončily…
Pokusy jsem neproměnil okolo desáté minuty, pořád byl ještě začátek. Člověk nad nezdarem v ten moment nepřemýšlí, naopak se soustředí, aby se další akce už povedla.
Začnou si vás nyní soupeři víc hlídat?
Nemyslím si, že bych byl pod nějakým drobnohledem. Spíše si budou dávat pozor na situace, ze kterých branky vyplynuly. Dosáhl jsem na ně navíc z pozice, na které běžně nenastupuji.

Dělníci začali 7. prosince s bouráním Trojské lávky v Praze, která se zřítila 2. prosince.
Dělníci pokračují na Císařském ostrově v demontáži pilíře Trojské lávky

Z pravého křídla jste se přesunul na pozici spojky…
Přesně tak. Jan Syřínek, jenž na spojce běžně hraje, je mimo kvůli rameni. Zastupujícího Dieudonna Mubenzema trápila chřipka a potřeboval si odpočinout, proto trenér ukázal na mě. A záskok mi zrovna vyšel.
Poslední tři kola se vašemu mužstvu povedla, vydobyli jste pět bodů. Je zpět Dukla z minulého ročníku?
Konečně se nám začalo dařit. Střílíme víc branek, navíc se uzdravili hráči, kteří nám hodně chyběli. Bohužel se nám teď zranili oba brankáři, duel s Lovosicemi tak pro nás bude ještě větší výzva. Bude to těžké utkání, ale věřím, že ho zvládneme i bez opor v bráně.

Zápas Evropské ligy mezi SK Slavia Praha a FC Astana, hraný 7. prosince v Praze.
Šilhavý a spol. v ohrožení. Slavia dala Evropě sbohem

Po sérii nevyrovnaných výsledků na začátku sezony jste obdrželi ultimátum: vyválčit deset bodů v sedmi zápasech. Cítili jste velký tlak?
Na nás tak velký tlak vyvíjen nebyl, spíš ho pociťovali trenéři. Ještě pořád potřebujeme získat tři body,
což s ohledem na soupeře není málo. Lovosice na nás asi umějí, v domácí hale jsme ale ještě neprohráli a doufám, že to vydrží. A ve Frýdku? Musíme na hřišti nechat všechno.
Proč je severočeský celek tolik nepříjemným soupeřem?
Vždy nám proti němu nevyšel samotný závěr. Udělali jsme technické chyby nebo jsme zahodili jasné příležitosti. Lovosice umějí hrát chytře, využívat našich chyb a na konci rychle zvrátit stav. Receptem k jejich poražení bude rychlá hra, kterou praktikujeme celý rok. Platila na ně loni, snad bude fungovat i letos.

Pražského hlavního nádraží.
Noční flamendři využijí nový jízdní řád. Nebudou muset spěchat na vlak

Nerozhodí vás ani jejich početný fanklub, který určitě na pražský zápas přijede?
Na nás poslední dobou dojíždí hodně diváků. Přijela početná výprava z Karviné i z Nového Veselí. Žádnou větší změnu jsem však nezaznamenal, ani pro kluky by se nemělo jednat o něco neobvyklého.
Na co byste chtěl pozvat vaše příznivce?
Na hodně bojovnou házenou. Lovosice si přijedou pro dva body, chtěla si je ale také připsat Karviná. A nic. Jsme schopni je porazit a do zimy neztratit domácí neporazitelnost