"Je to samozřejmě nepříjemná komplikace, prozatím k tomu ale nemohu poskytnout o moc více informací. My sami tlačíme na to, aby byl pokud možno co nejdříve určen termín a mohli jsme se tak na vše připravit," řekl ČTK ředitel pražského závodu Pavel Ondrašík.

On-line ke koronaviru ZDE.


Seriál Grand Prix měl původně začít v květnu v Polsku, ale závod ve Varšavě byl stejně jako následující díl v německém Teterowě odložen. Náhradním termínem pro podnik ve Varšavě je 8. srpen, pro Teterow ještě nebylo datum stanoveno.


Aktuálně první akcí v kalendáři je britská GP, která se má uskutečnit v polovině července v Cardiffu.

Pilot rally Filip Mareš
Nemá smysl se hroutit, ví automobilový závodník Mareš

Pandemie již dříve výrazně zasáhla rovněž do programu mistrovství světa družstev, které se jezdí jako Plochá dráha národů.


Podle původního programu se první semifinále mělo jet za účasti českého týmu 25. dubna v Landshutu v Německu, lotyšský Daugavpils se chystal uspořádat druhé semifinále 2. května. Finále pak bylo na programu 8. a 9. května v britském Belle Vue.

Po odložení se ale obě semifinále uskuteční právě v září. Pojedou se na stejném místě ve dvou dnech po sobě v Daugavpilsu 25. a 26. září. Finále je na programu o měsíc později 24. a 25. října v britském Belle Vue.

Pilot stáje Ferrari Charles Leclerc během testů na okruhu Montmelo v Barceloně na snímku z 19. února 2020.
Velkou cenu Číny vyhrál Leclerc, umístil se i gólman Courtois