Trochu netradičně se dostihy konají v sobotu. Také proto, že v neděli je v Bratislavě na programu slovenský St. Leger. Shodou okolností tam má trenér Jan Demele další trumf. Velkým favoritem je vítěz českého St. Legeru a Slovenského derby Gasparini, který bude mít v sedle Jiřího Palíka.

V „pražském poli“ je na prvenství řada dalších uchazečů. Zajímavostí bude start Aigle Vaillanta, který se představí v České republice vůbec poprvé. Běhal převážně ve Francii, a i když jeho poslední tři starty neskončily úspěchem, dokázal na jaře v Lyonu vyhrát. Povede ho žokej Jan Verner a v předběžných sázkových kursech je hlavním favoritem (3,85:1) před Vert Liberté (4,50:1).

„Rex of Thunder je koněm, který se na dostih hodně těší. Bude to určitě zajímavý dostih, i když favoritem bude Aigle Vaillant, který dokázal ve Francii, že něco umí. Ale může se prosadit kdokoli, na měkké půdě třeba Wellunca, která zase Rexovi příliš nesvědčí,“ přemítal Demele.

„Pokud jde o Bratislavu, tam se musíme s Gasparinim sžít s rolí velkého favorita. Velmi nás v dosavadních startech potěšil, a i kdyby tam byl třeba třetí, nezlobili bychom se. Svou třídu už dokázal,“ dodal trenér.

Osmidílný pražský program startuje v sobotu ve 14.00.