Hráči z Lužin odjížděli na sever Čech s velikým odhodláním. Po sérii duelů s těmi nejlepšími měli konečně možnost poměřit se s papírově vyrovnaným týmem. Souboj osmého celku tabulky (Ústí) s devátým sliboval dramatický volejbal. Skutečnost však byla jiná. První set ovládli domácí 25:15 a ani v dalších jim nekladli Pražané výraznější odpor – 25:18, 25:21.

Smečař Lvů Šimon Kozák při obranné práci.
Bez opor a bez servisu. Lvi přesto potrápili Duklu Liberec

„Nevím, jestli budou padat pokuty. Nejsem zastáncem takových řešení,“ přemítal Pomr. „Hráči si musejí uvědomit, že dělají vrcholový sport, který by měl jim, nám i fanouškům přinášet radost. A to se momentálně neděje,“ hromoval. „Jsme na začátku jasně vytyčené cesty. Je na každém, jestli po ní chce s námi jít.“

Ani kapitán mužstva Matyáš Démar výkon nechápal. „Udělali jsme spoustu zbytečných chyb. Do Ústí jsme jeli pro body. To, že prohrajeme 0:3, nikdo z nás nečekal,“ přiznal. Stejně tak, že situace není růžová. „Výsledky mě pěkně štvou. Teď se musí ukázat morálka týmu. Je třeba makat, dát se dohromady mentálně, a hlavně už konečně vyhrát,“ zdůraznil.

K dílčí nápravě budou mít Lvi příležitost v sobotu od 18 hodin doma s Příbramí. S Kocoury sehráli v letošní sezoně už tři zápasy (extraliga, 2x Český pohár) a ještě na ně nevyzráli. „Nezbývá nám nic jiného než bodovat. Dokázat, že jsme platným týmem extraligy,“ dodal Démar.

Volejbal Ústí nad Labem – VK Lvi Praha 3:0 (25:15, 25:18, 25:21)
Rozhodčí: Němeček, Velimov. Diváci: 631.
Ústí: Dhionathan, Wilson, Kramár, Koci, Tibitanzl, Bartůněk, libero Kořínek. Trenér Salon.
Praha: Svoboda, Krajčovič, Kuboš, Šulc, Van Werkhoven, Fortuník, libero Kovařík – střídali Špulák, Démar, Kozák. Trenér Pomr.

Oslava vítězného míče v podání Gino Robert Naardena (vlevo) a Šimona Kozáka.
Lev Kozák před duelem s Duklou: Chceme zopakovat senzaci