Uběhl rok a pařížský grandslam je tu zpět. „Kruh se uzavírá,“ komentovala to Kvitová minulý týden, když se vrátila do Prahy jako čerstvá vítězka turnaje v Madridu. To ještě netušila, že přes rok staré události se jí před startem French Open znovu připomenou.

Policie totiž zadržela muže podezřelého z toho, že Kvitovou v prosinci 2016 přepadl v jejím bytě a pořezal na ruce. Teď je ve vazbě. Je to pro mě samozřejmě dobrá zpráva, ale celá kauza pro mě skočí pravomocným odsouzením pachatele,“ vzkázala česká tenistka z Paříže.

Petra Kvitová
Zazáří Češky? Kvitová a Plíšková patří k favoritkám Roland Garros

Když po napadení musela na komplikovanou operaci levé ruky, panovaly pochybnosti, zda se ještě vrátí mezi tenisovou elitu. I kdyby se její tělo uzdravilo, zůstávala otázka, jak moc se případ otiskne do její mysli.

„Tohle je tak velký šok, na který se nepřipravíte. Ale na druhou stranu, pokud to překoná, tak bude silnější. Ne nadarmo se říká: co vás nezabije, to vás posílí,“ řekla pro Deník psycholožka Zdeňka Sládečková krátce po přepadení dvojnásobné wimbledonské šampionky.

V případě bojovnice Kvitové zjevně došlo na tu lepší variantu. Vrátila se do první desítky žebříčku, letos už získala čtyři tituly.

Petra Kvitová po operaci pořezané ruky a dům v Prostějově, ve kterém došlo k přepadení. Ilustrační koláž
Recidivista, který pořezal tenistku Kvitovou, jde do vazby. Rozhodl o tom soud

Pod Eiffelovku tak přijela coby žhavá favoritka, i když ona sama si tak nepřipadá. „Moc od sebe nečekám, i když v minulosti jsem tam byla až v semifinále. Dnes je ženský tenis strašně otevřený, každá může porazit každou,“ povídala 28letá tenistka.

Loni Paříž dojala. Jaký příběh si nachystá letos?