„Jsem původně kajakářka a na kajaku stále trénuju. Hlavně vytrvalost,“ povídala devatenáctiletá dívka. Občas si ale poplete úchop a místo klasického držení jednostranného kanoistického pádla ho popadne jako oboustranné kajakářské.

Velká Chuchle. Ilustrační foto.
Velká cena Prahy: V Chuchli se střetnou nejlepší mílaři

„Povedlo se mi to naposledy v semifinále při Světovém poháru v Seu d'Urgell. Dvakrát jsem místo hlavičky chytla žerď. Pak jsem pochopitelně neměla takovou sílu záběru. Nějak jsem si s tím poradila, ale v duchu jsem si nadávala a vyčítala, co se to se mnou děje. Asi za to mohou letité návyky, ale nejspíš to bylo nervozitou,“ přemítala juniorská mistryně světa z loňského roku.

Prioritou je singl, ale větší šanci má v mixu

Nyní se už chystá na vrchol sezony v dějišti šampionátu, kde bude kromě své hlavní tratě startovat i s Jakubem Váněm v C2 mix. „Vyhráli jsme tuhle disciplínu na Světovém poháru v Troji a potěšilo mě, že v Pau bude oficiální kategorií. Je to super motivace, i když prioritou je pro mě singl a pro Kubu s parťákem Ondrou Karlovským debl. Trať si v klidu vyzkoušíme a víc si na sebe zvykneme,“ vykládala členka Dukly Brandýs nad Labem.

Slavnostní zahájení prvního ročníku tenisového Laver Cupu, které se konalo 20. září na Staroměstském náměstí v Praze.
Praha vítala tenisové hvězdy, nejvíce ovací patřilo Nadalovi

Vzhledem k počtu přihlášených má v nové disciplíně větší šanci na medaili než v C1. „Mohlo by to vyjít. Uvidíme, jak to prodáme. Na startu má být sedm zemí, tedy minimálně sedm lodí. S Kubou spolu normálně netrénujeme, ale před odjezdem do Francie nám to v Troji dvakrát vyšlo. Pro mě to byla velká zkušenost. Hodně mi radí, což mi pomůže i pro singl. Myslím, že jsme se spolu našli,“ culila se Tereza Fišerová.

Šikovná holčina zvládne obě kategorie

Ambice rodačky z Roudnice nad Labem směřují v singlu k postupu do finále. Tak to ostatně bylo i při závodě v Tacenu. Může to zopakovat? „Druhé místo nikdo nečekal, ale myslím, že teď půjde o něco jiného. V Pau se sejde těžší konkurence, ale finále bych si chtěla vyjet a jízdu si pak pěkně užít,“ přála si talentovaná slalomářka, do výčtu jejích letošních úspěchů patří i titul vicemistryně světa do 23 let.

Hráči Bohemians Praha.
Klokani po penaltách končí v poháru

Její „rozpolcenost“ bude pokračovat i v příštích letech. „V zimě se budu připravovat na obě kategorie. Budou doufat, že si na kajaku vyjedu třiadvacítkovou reprezentaci. Letos jsem startovala na kajaku na Světovém poháru v Ivree a dojela jsem patnáctá. To je veliká motivace do tréninku. Ono je to totiž tak, že když holčina jezdí dobře jednu kategorii, může být šikovná i v druhé. Mým vzorem je v tomto směru Australanka Jessica Foxová, která triumfuje na obou lodích,“ dodala.