Vyrovnaný závod přinesl dělbu bodů na třetím místě.

Trio Adrian Rymel (Markéta), Filip Šitera (Plzeň) a Aleš Dryml (Pardubice) se ukázněně v depu připravovalo na dodatkovou jízdu.

Jenže pak přišel překvapivý pokyn. O držiteli zeleného věnce má prý rozhodnout los. Narychlo byly připraveny barevné papírky, které symbolizovaly jednotlivé startovní pozice.

„Hele, já jsem vyhrál!“ smál se Aleš Dryml, který si vytáhl tu nejlepší barvu. Ale ouha, z vyhlašování ho poslali zpátky.

„Musíme jet. Přísahám!“ zaklínal se pardubický jezdec dvěma zvednutými prsty pravé ruky. Rymel a Šitera na něj chvíli nechápavě zírali, pak se oba začali smát a nasoukali se zpátky do kombinézy a poslušně si nasadili helmy.

Tvrdý souboj bez bodů

Nejkratší byl boj o bronz pro Dryml, který po startu ujel asi metr a pak mu zhasl motor.

To Rymel se Šiterou si nedarovali ani milimetr a několikrát se málem poroučeli k zemi. Šachovnicový prapor viděl první Filip Šitera, který tak konečně vyřešil podivnou zápletku.

„Vy jste teda blázni,“ ocenil se smíchem bývalý úspěšný reprezentant Bohumil Brhel dramatický souboj, v němž šlo prakticky jen o čest.

Naopak Aleš Dryml starší, otec úspěšné pardubické dvojice, viděl všechno úplně jinak. „Tohle byla nejdražší jízda sezony,“ řekl sarkasticky na konto toho, že vítěz dodatkové rozjížďky nedostal žádný bod navíc.