Oba kapitáni (parťáci z reprezentace) dostali po vzoru slavné NBA složitý úkol: vybrat k sobě (mladou, nebo naopak starší) čtveřici pro zahajovací sestavy utkání hvězd. „Nebyla to legrace,“ líčil Bohačík. „Musel jsem zohlednit spoustu věcí. Tak, abychom byli schopni předvést co nejvíc spektakulárních akcí,“ slíbil.

Prague Volleyball Games 2018.
Prague Volleyball Games vyvrcholí v sobotu na Lužinách

Také Palyza se cítil poctěn. Jen kdyby nemusel rozhodovat. „Dopadla na nás veliká odpovědnost. Tolik kvalitních kluků a my máme ukázat jen na čtyři z nich.“ A pak zmínil českou povahu, která protekci přímo předpokládá. „Nemůžu si do týmu natahat jen kamarády. Složil jsem ho pestře a zajímavě,“ uvedl zkušený pivot.

„U mě taky nenajdete žádné protekční chlapečky,“ zdůraznil vůdce mladých. Není pochyb, že oběma kapitánům není cizí ironie a nemohou se dočkat zápasu, který má jediný cíl: bavit.

Touha po odvetě

„Prahnu po odvetě,“ pokračoval s nadsázkou Bohačík. Loni prohrál a navíc… „Partnerka se zlobí, že všude chodím pozdě. Nutně potřebuji nové hodinky. Ale od Ježíška jsem je nechtěl,“ ušklíbl se.

Cena pro vítěze pochopitelně láká i Palyzu. „Mám sběratelskou duši. V neděli bych rád získal druhé hodinky,“ doplnil odhodlaně.

Jak hvězdné měření sil dopadne? A kdo ovládne další soutěže v trojkách, hře jeden na jednoho, či smečích? Odpověď dá nedělní utkání v Praze.

Novak Djokovič
Djokovič potřetí evropským králem, Ledecká je čtvrtá