V tabulce dělilo soupeře šest míst a na straně Tatranu stálo domácí prostředí a zkušenosti mistra. Přesto necestovali hráči Pepina Ostrava do metropole s pocitem outsidera.

„Hezké by bylo, kdyby se rozhodovalo na nájezdy,“ věřil brankář Jiří Vochozka, pro něhož měl zápas zvláštní náboj. V ostravském celku totiž působí na hostování právě z Tatranu.

Tři body za vítězství nakonec zůstaly doma, ale pro soupeře až krutým rozdílem. „Byli jsme na sebe naštvaní, že jsme nedali ani gól, zvlášť když jsme nevyužívali vyložené šance,“ komentoval Vochozka porážku 0:6. „Tatran měl i štěstí,“ připomněl Vochozka. „Deutsch dával první gól z poloviny hřiště, když mi útočník Vávra dobře clonil. A Bedla (Michal Jedlička)? Oba jeho góly byly vyloženě šťastné.“

Kanonýr Jedlička nejprve skóroval z nulového úhlu, jeho střela odrazila od břevna za brankovou čáru. Skóre pak uzavřel pokusem zpoza branky, po němž putoval míček do sítě od Vochozkovy ruky.

„Bedla na mě při zápase neustále něco hlásil,“ bral gólman Pepina s úsměvem způsob hry soupeřova útočníka. „Třeba že už se mi to tam veze, ať se mu kouknu na hokejku. Taky se mě pořád vyptával, kdy už půjdu střídat. Jestli po pátým, nebo po šestým gólu.“

Jedlička spolu s Vochozkou vyvolal i sázku na výsledek vzájemného zápasu. Ve hře byla večeře, kterou platil poražený. „Původně chtěl do Ambiente, ale to jsem odmítl. Tak jsme se dohodli na číně,“ prozradil Vochozka.

Další pikantní souboj gólmana Pepina Ostrava se střelci střešovického Tatranu na sebe nemusí nechat dlouho čekat. Každý z týmů je favoritem jednoho ze semifinálových zápasů domácího poháru.