Ospalou první půli, ve které bylo k vidění jen několik ostrých zákroků, rozsekla 10. minuta. Slávista Novotný přihrál na pravou stranu Míčovi a jeho střela bodlem prošla brankáři Sochůrkovi pod rukama do brány - 1:0.

Ve druhém poločase se pokračovalo ve stejném duchu. Navíc ve 28. minutě sudí ponechali tvrdý zákrok na Koce a z protiútoku Slavia udeřila. Antonín Hrdina vybídl ke skórování do prázdné brány Matějku - 2:0. O tři minuty později Plzeň propadla v obraně a Homola se řítil s A. Hrdinou sám na brankáře Sochůrka. Druhý jmenovaný pak pohodlně zvýšil na 3:0.

Ve 36. minutě udělal šestý faul plzeňský Mariánus a na hřiště se k desítce postavil mladý Sedláček, který byl poprvé na hřiště a počínal si zkušeně. Balon umístil k tyči - 4:0. V závěru hrála Plzeň power play, ale minut před koncem ukořistil míč Salák, střílel přes celé hřiště, jenže trefil ruku plzeňského Vnuka, který za svůj počin uviděl druhou žlutou kartu a musel předčasně do kabin. Následnou desítku už Sedláček neproměnil.

Byla to jízda, řekl Filinger

„Rozhodlo nasazení. Dneska to byla z naší strany jízda. Dobře jsme bránili. Tak to má vypadat," stupňoval své nadšení po zápase asistent slávistického trenéra David Filinger a našel i klíčové momenty utkání: „Důležitý byl druhý a třetí gól, protože soupeř do té doby moc šancí neměl a my jsme odskočili."

Po deseti obdržených brankách tentokrát Slavia udržela čisté konto. „Chtěli jsme hrát dobře z obrany. Už na tréninku jsme se připravovali na bránění od půlky. Jakmile někdo z Plzně přejde naši polovinu, tak máme hráče na pět centimetrů a jdeme do toho naplno. Čekali jsme, že rozhodčí budou pouštět tvrdou hru," řekl Filinger.

Ten poslal za stavu 3:0 na desítku Františka Sedláčka, který do té doby vůbec do hry nezasáhl: „Jsem spokojený. Šel na první penaltu za stavu tři-nula, dal ji a bylo hotovo. To, že nedal druhou desítku, je celkem jedno."

Kučera: Slavii jsme posadili na koně

Trenér Plzně Petr Kučera neměl po utkání důvod k úsměvu: „K zápasu jsme přistoupili úplně obráceně než v pátek. První poločas jsme úplně prospali. V komorní atmosféře jsme předváděli komorní futsal bez nasazení, což se mi vůbec nelíbilo. Ve druhém poločase jsme byli trochu nebezpečnější, ale paradoxně jsme druhou půlku prohráli nula-čtyři."

Navíc kapitán Plzně Tomáš Vnuk uviděl červenou kartu a v pátečním duelu nenastoupí. „Je to obrovská ztráta. Šlo o přísné a necitlivé vyloučení. Jde o klíčového hráče," uvědomil si trenér Západočechů a dodal: „Slavii jsme posadili na koně po našem špatném výkonu."

SK Slavia Praha - SK Interobal Plzeň 5:0

Branky a nahrávky: 10. Míča (J. Novotný), 28. Matějka (A. Hrdina), 31. A. Hrdina (Homola), 36. Sedláček (10 m pk), 40. Salák (Homola). Rozhodčí: Chládek, O. Černý. ŽK: Kiliján - Vnuk, Hibler. ČK: 39. Vnuk (PLZ). Diváci: 300. Poločas: 1:0.

Slavia Praha: Vahala (Bartůněk) - Matějka, Míča, Lištván, Homola, A. Hrdina, Oliva, J. Novotný, Sedláček, Kiliján, Salák. Trenér Martin Brychta.

Interobal Plzeň: Sochůrek (Landrgott) - Stejskal, Böhm, Abrham, Forman, Mižár, Mariánus, Rozboud, Koc, Kasýk, Šíša, Hibler, Vnuk. Trenér Petr Kučera.

Čtěte také: Slavia sedmi góly porazila Interobal Plzeň