Porážka 0:3 v Aténách a konec nadějí na start v letošním ročníku základní části Ligy mistrů. Fotbalisté Sparty jsou z kola ven, přesněji ze třetího předkola. Jak dopadnou jejich největší rivalové?

Slavia dnes přivítá v Edenu Šeriff Tiraspol a šance před odvetou jsou nedále zcela vyrovnané, první vzájemný zápas v Moldavsku totiž skončil bezbrankovou remízou.

Nic než postup…

Červenobílí si ale i tak nepřipouštějí nic jiného než postup. Postup do čtvrtého kola, přes nějž už vede cesta do vysněné Ligy mistrů, jim zajistí jakékoliv vítězství. V případě bezbrankové remízy by přišlo na řadu prodloužení eventuálně penalty, všechny ostatní výsledky pošlou dále hosty.

Nedělní generálka ale Slavii nevyšla podle představ. Ve druhém ligovém kole prohrála 0:2 v Brně, kde dvakrát inkasovala hned v úvodích dvanácti minutách. „Prohráli jsme, zápas nás přitom stál hodně fyzických i psychických sil,“ řekl trenér českého mistra Karel Jarolím, který si ve středu v hledišti odpyká poslední část třízápasového trestu od disciplinární komise UEFA.

Jarolím si uvědomuje, že pokud chce jeho mužstvo proti Šeriffu uspět, musí podat podstatně lepší výkon než v Brně i v prvním duelu v Tiraspolu.

„Předpokládám, že budeme více útočit než v prvním zápase. Rozhodně si ale nikdo nemůže myslet, že útočit budeme v sedmi lidech. Na to soupeř čeká a mohl by nás potrestat,“ řekl trenér Slavie.

Ragued by se měl stihnout dát do pořádku

Kouče potěšil lepšící se zdravotní stav tuniského záložníka Ragueda, který si poranil v prvním souboji sval a chyběl týmu v Brně. „Snad bude v pořádku a nastoupí,“ řekl Jarolím, jenž bude stále postrádat rekonvalescenty Šmicra a Kaufmana a také zraněného útočníka Pekharta.

Hosté přiletěli do Prahy v pondělí večer a cítí svoji šanci. Dokonce si odložili ligový zápas a šetřili síly na středeční souboj. Už po prvním duelu byl ukrajinský kouč Tiraspolu Leonid Kučuk oproti Jarolímovi s výkonem svých svěřenců spokojen. „Připravili jsme se na taktiku Slavie a stejně tak tomu bude i v odvetě. Musíme domácí rychle napadat, aby se nedostali ke kombinační hře, která je jejich silnou zbraní,“ řekl Kučuk.

Střetnutí v Edenu začíná ve 20:00 a řídit je bude trojice italských rozhodčích Rocchi – Di Liberatore, De Luca.

Kam za sportem v Praze?

STŘEDA 5. srpna

BASEBALL Dohrávka extraligy mužů: 19.00 Eagles Praha – Skokani Olomouc (Green Roller Park, Pálkařská 225, Praha 4-Krč).

BILLIARD 19.00 Otevřený turnaj v poolu (klub Harlequin, Vinohradská 25, Praha 2).

FOTBAL Odvetné utkání 3. předkola Ligy mistrů: 20.00 Slavia – Šeriff Tiraspol (v Edenu). Přípravná utkání: 18.00 Aritma – SK Střešovice, Uhelné sklady – Podolí, Královice – Újezd nad Lesy, Háje Jižní Město – Kyje, Uhříněves – Tempo, 18.00 Zeleneč – Vyšehrad B, Motorlet B – Radotín (hř. Choteč), Cholupice – FC Jesenice (v Libni), 18.30 Kunratice – Libuš.

KARETNÍ HRY 14.00 PokerStars Charity Tournament 2009 (CardCasinoPrague, Stroupežnického 1– Ženské Domovy, Praha 5).

(dp, klt)