Ani Denisa Billá, ústřední postava Herbadentu, přes porážku nesmutní. „Kdo je outsiderem? Hosté," líčí obránkyně. „Do série půjdeme bez nervů. S vědomím, že můžeme jen překvapit. Což je výhodnější."

V Česku najdete tři silné týmy 

Ale nepředbíhejme. K semifinále ještě oběma družstvům scházejí tři krůčky. Chodov je musí udělat s Libercem a Herbadent s Židenicemi. A pozor! Brněnský celek je shodou okolností jediný, který letos přehrál suverénní Vítkovice.

„Bude to znít asi drze. Soustředíme se už na semifinále. V Česku najdete jen tři silné týmy a pak ty další," popisuje rozložení sil Urbánková. „Tereza má pravdu," přikyvuje Billá. „Taky budu maličko arogantní. Karty jsou jasně rozdané."

Duel odhalil chyby 

Minimálně Superfinále, nic jiného tábory hlavních rivalek nezajímá. Opravňuje je k tomu dlouhá a slavná historie. Herbadent vládl Česku v letech 2006-13, Chodov bral zlato předloni a nyní obhajuje stříbrnou medaili.

„Pro naši psychiku je moc dobře, že jsme Herbadent zase porazily," říká útočnice. „Je fajn, že jsme se oťukaly. Duel odhalil chyby. Do semifinále je odstraníme a bude o to zajímavější," kontruje opora zadních řad největších konkurentek.

Jde o souboj fanklubů 

Slovo derby má mezi florbalistkami svou váhu. „Jde o souboj náš i obou fanklubů. Je skvělé, když cítíme podporu tribun," děkuje Urbánková. „Parádní kulisa, která zápasu přidá jiskru," potvrzuje Billá. Budou mít pravdu? Nebo se pražského semifinále nedočkáme? Florbalové play-off startuje už 4. března.