Co byste řekl na názor, že Laver Cup bude jen taková exhibice, ne opravdový turnaj?
Určitě to bude skvělý turnaj. Sice za něj nejsou body do žebříčku, ale nejedná se o klasickou exhibici. Ti nejlepší hráči sehrají tvrdé zápasy, oba týmy budou mít určitě velkou motivaci uspět. Už se nemůžu dočkat. Tenisté jsou hodně zvědaví, co to je za akci, a budou se chtít kvalifikovat.

Čtěte také: Federer v Praze lákal fanoušky na Laver Cup. Snad vznikne tradice, doufá

Evropané asi budou favority, že?
Ano, myslím, že Evropa bude velký favorit. Ale i v dalších částech světa jsou výborní tenisté a kapitán jejich týmu John McEnroe je určitě dokáže pořádně namotivovat. Navíc systém turnaje bude takový, že až do třetího dne bude o co hrát. Hráči se tak vydají ze všech sil.

S kým byste si rád zahrál čtyřhru?
Vždycky jsem si chtěl zahrát s Rafou (Rafaelem Nadalem, pozn. red.). Myslím, že by nám to spolu šlo. (úsměv) Já už debly moc nehraju, párkrát jsem teď hrál se svými švýcarskými krajany. Ale naše rivalita s Rafou je výjimečná a chci ho mít na své straně.

Co čekáte o českého publika?
Určitě bude skvělá atmosféra. Lidé tu tenisu rozumí – vědí, co je brejkbol a fiftýn, což je dobrý začátek. (smích) Myslím, že to bude hlasité a doufám, že budu mít publikum na své straně.

Byl právě Rod Laver, k jehož poctě celý turnaj vznikl, vaším největším tenisovým vzorem v dětství?
To úplně ne, on přece jen hrával dřív a já jsem ho tak nemohl vidět. V dětství jsem se v televizi díval hlavně na hráče jako Becker a Edberg, to byli moji hrdinové.

Nepřehlédněte: Berdych v žebříčku opět klesl. Plíškové chybí k pozici dvojky 1475 bodů