Ledecké po úvodním superobřím slalomu, který česká reprezentantka nečekaně ovládla na olympijských hrách v Pchjongčchangu, patřilo čtvrté místo. Ve slalomu si poté o příčku polepšila a zopakovala výsledek z nedávného sjezdu v Garmisch-Partenkirchenu. Maximem Ledecké ve Světovém poháru je prosincový triumf ve sjezdu v Lake Louise.

Česká lyžařka Ester Ledecká v tréninku na sjezd SP v Garmisch-Partenkirchenu
Ledecká byla blízko dalšímu podiu, v Crans Montaně skončila pátá

Ledecká na druhou Franzisku Gritschovou z Rakouska ztratila devět desetin, od vítězné Brignoneové ji dělily téměř dvě sekundy. Česká závodnice za sebou nechala mimo jiné i olympijskou vítězku z kombinace Švýcarku Michelle Gisinovou, která na čtvrté příčce za Ledeckou zaostala o jedenáct setin.

Vyrovnaný rekord 

Na stupně vítězů Ledecké, která si v hodnocení seriálu polepšila o dvě příčky na jedenácté místo, pomohla i chyba Slovenky Petry Vlhové. Nejlepší slalomářka sezony byla po super-G druhá, ale ve své parádní disciplíně roli favoritky nezvládla a jízdu nedokončila.

Ester Ledecká
Airbag? Nepoužívám, tlačí mě do něj máma, směje se Ledecká

Brignoneová se díky čtvrtému vítězství v kombinačním závodě za sebou, čímž vyrovnala rekord Chorvatky Janici Kosteličové z let 2002 až 2006, posunula do čela Světového poháru. Devětadvacetiletá Italka, která má rovněž na dosah obhajobu malého glóbu za kombinaci, vede před Shiffrinovou o 73 bodů.