„Hlavním zápasem bude zápas Horvátha s Němcem Arthurem Hermannem. Oba se měli utkat již na podzim, ale kvůli onemocnění a následné operaci Štěpána musel být odložen. Teď k němu dojde a věříme, že se bude jednat o výjimečný zápas na evropském poli," uvedl Miloš Veselý z pořádající společnosti QWERT Boxing na čtvrteční tiskové konferenci v Praze.

Čtěte také: Federer přiletí v pondělí do Prahy. Bude propagovat Leaver Cup

Svého soupeře zná jen Horváth

Horváth je také aktuálně jediným boxerem, jenž zná jméno soupeře či soupeřky. „Fabča i Lucka mají soupeřky předjednané, ale ještě nejsou doladěné smlouvy. Můžeme jen říct, že Fabiana by měla nastoupit proti boxerce z Ruska a Lucka proti Maďarce. Obě by měly obhajovat evropské tituly," řekl bývalý mistr světa Lukáš Konečný, jenž se na akci pořadatelsky a manažersky také podílí.

Čtěte také: Pražská tyčka? Pro Pavla Berana je mítink hlavně vášeň a koníček

Bytiqi i Sedláčková jsou také držitelkami juniorských světových pásů organizace WBC, ty však Praze obhajovat nebudou. „Obě už jsou určitě natěšené na titulové zápasy. Obě jsou v organizacích do desátého místa a jsem na ně pyšný," uvedl manažer Ulf Steinforth ze společnosti SES Boxing, který s českými pořadateli spolupracuje a na galavečer dodá i své boxery.

Přesné složení zápasů ještě není známo

„Věřím, že akce bude podobně úspěšná, jako když v Praze v minulosti boxoval Lukáš Konečný," řekl bývalý manažer české profesionální jedničky minulých let.

Přesné složení zápasů ještě není známo i proto, že organizátoři řeší i společenskou část akce. Hvězdným divákem galavečera by totiž měl být jeden z nejlepších profesionálních boxerů posledních let Američan Floyd Mayweather, který ukončil kariéru v roce 2015. Pořadatelé jeho cestu do Prahy ještě oficiálně nepotvrdili, mělo by se tak stát příští týden.