Fotbalová Praha den ode dne hovoří hlasitěji o blížícím se pondělním derby mezi Spartou a Slavií, oba velké soky však mezitím čekají ještě dnes neméně důležité zápasy. Sparťané v odvetě 1. kola Poháru UEFA přivítají zítra večer v letenské AXA Areně nejpopulárnější chorvatský celek Dinamo Záhřeb, který přiletí odpoledne do Ruzyně a pak si vyzkouší trávník dějiště utkání.

Slávisté cestují už ráno do Rumunska, kde je čeká odveta proti FC Vaslui. Oba první zápasy pražských týmů skončily remízou.

Florbalisté Střešovic hostí tým Liberce

Nastřílejí Střešovice i potřetí v novém ročníku extraligy florbalistů jedenáct branek? Formu na to zřejmě mají. A nejen formu, útočná síla jejich sestavy je obrovská. Naopak nově se formující obrana ukázala, že nefunguje dosud tak, jak byli ve Střešovicích léta zvyklí. Jakékoliv i nepatrné polevení se okamžitě projevuje zvyšujícím se počtem obdržených branek.

Vzájemné extraligové zápasy v loňské sezoně: Střešovice – Liberec 6:4 a 6:3.

Dnes večer také přivítá dosud neporažená Mladá Boleslav na svém hřišti pražské SSK Future. Zítra je na programu televizní utkání, v němž hostí Bulldogs Brno nováčka Spartu. Druhý nováček Znojmo se podruhé představí na hřišti soupeře, tentokrát na Chodově.

Basketbalistky Sparty na úvod v Táboře

Domácí basketbalová sezona se hlásí počátkem října o slovo. Ligovou premiéru zažijí hráčky Sparty dnes od 18 hodin v Táboře, na palubovce nováčka soutěže. V domácím dresu nastoupí čerstvá posila právě z letenského klubu Veronika Nováková, která na Spartě strávila čtyři sezony. Před rokem se stejným směrem odebrala pivotka Tereza Vorlová.

Vedení letenského družstva pořádá pro své fanoušky zájezd do Tábora. Sraz je naplánován na 13.50 hodin pod odjezdovou tabulí v budově hlavního nádraží. Předpokládaná cena akce sparťanského fanklubu činí 160 korun.

Denis Postler, Tomáš Klement

Kam za sportem v Praze?

STŘEDA 1. října

ATLETIKA 17.00 Běh na Petřínskou rozhlednu (asfalt a terén 3,5 km, 130 m stoupání, start u památníku na Újezdě).

BASKETBAL 13.50 Sraz fanoušků basketbalistek Sparty před odjezdem k prvnímu ligovému zápasu do Tábora (budova hl. nádraží pod tabulí odjezdů).

BILLIARD 19.15 Otevřený turnaj v poolu (herna Balabuška, Michelská 16/19, Praha 4).

BRUSLENÍ Veřejné na Štvanici: 10.00 až 12.00, 15.00 až 16.30, 20.00 až 21.30.

FLORBAL Extraliga mužů, 3. kolo: 19.30 Tatran Střešovice – FBC Liberec (hala Tatranu, Sibeliova 368, Praha 6).

FOTBAL 9.30 Odlet týmu Slavie do Rumunska ke čtvrtečnímu odvetnému utkání 1. kola Poháru UEFA s FC Vaslui (letiště v Ruzyni), 17.00 přílet týmu Dinama Záhřeb k zápasu Poháru UEFA se Spartou, 19.00 trénink Dinama Záhřeb (AXA Arena na Letné).

HOKEJ 13.00 Nábor žáků nar. 2002 do základny ledního hokeje (Ice Arena v Letňanech, Tuipolevova 699).

(klt, dp)