Sraz hokejové reprezentace, na němž nebude chybět ani Jaromír Jágr, je dominantou dnešního sportovního dění v metropoli.

Zítra v podvečer se pak náš národní tým střetne v O2 Areně se Slováky a poté odcestuje do Helsinek na úvodní podnik letošního Euro Hockey Tour, tedy Karjala Cup. Tam sehraje první zápas ve čtvrtek s domácí finskou reprezentací.

Trio Růžička, Jágr, Straka znovu pohromadě

Přátelské utkání v O2 Areně se Slováky bude přitažlivé z mnoha důvodů. Obnovenou premiéru na střídačce prožije hlavní kouč Vladimír Růžička. Po necelých třech letech oblékne dres České republiky Jaromír Jágr a naopak reprezentační kariéru uzavře Martin Straka. Jágr se Strakou společně získali olympijské zlato v Naganu 1998 nebo tituly mistrů světa, nemluvě o jejich společných působištích v zámořské NHL.

Plánovaný trénink na dnešek ale kouč Růžička zrušil. „Všichni kluci mají náročný program, bude lepší, když půjdou na rehabilitaci. Chtěl bych, abychom byli v pondělí večer v hotelu kompletní,“ řekl trenér.

Stoleté narozeniny našeho hokeje

Úterní střetnutí zároveň bude předkrmem před exhibicí olympijských vítězů a mistrů světa, kterou vyvrcholí oslavy stoletých narozenin našeho hokeje.

Trenéři Růžička, Jandač a Weissmann i vzhledem k náročnému programu opor rozšířili počet nominovaných hokejistů. Někteří se představí jen v pražské přípravě se Slováky, jiní naskočí až v Helsinkách.

V rámci oslav 100 let hokeji se v elitním výběru představí rovněž slávisté Svoboda, Kadlec, Bednář a Červenka, ze švédského Linköpingu dorazí Jaroslav Hlinka. Všichni budou podobně jako Jágr a Straka k dispozici jen pro zmíněné klání, poté se vrátí do klubů a v týmu pro turnaj Karjala je nahradí gólman Kopřiva, zadák Němec, útočníci Kratěna, Kumstát, Skuhravý, Hořava, Květoň a Vampola.

Kam za sportem v Praze?

PONDĚLÍ 3. listopadu

BILLIARD 19.15 Otevřený turnaj v poolu (herna Balabuška Michelská 16/19, Praha 4).

BOWLING 19.00 Bowlshop Fantasy Cup (Fantasy Park Praha, Novodvorská 136, Praha 4).

BRUSLENÍ Na Štvanici: 10.00 až 12.00 a 14.30 až 16.15. Ice Arena Letňany: 9.45 až 11.45.

HOKEJ 13.00 Základní část žákovského turnaje v rámci oslav 100 let českého hokeje (Ice Arena Letňany), 16.00 sraz reprezentace (O2 Arena, Vysočany).

(klt, dp)