Mistr Tatran Střešovice se dnes v extralize florbalistů na Podvinném mlýně střetne s Chodovem. Tedy svým pražským rivalem z Jižního Města.

„S Tatranem je to vždycky vabank, můžeme výrazně prohrát, ale také zvítězit o několik branek,“ prohlásil prezident domácího střešovického kubu Michal Bauer.

Loňský ročník přinesl vzájemné výsledky 5:1 a 4:5 z pohledu Chodova. V sestavě Tatranu figurují čtyři hráči, kteří mají za sebou náročné akademické mistrovství světa, na straně Chodova jich je o jednoho méně. Atraktivní duel začíná v sedm hodin večer.

Tatran chce do čela tabulky

„Po více než pěti letech se nám podařilo Tatran porazit, když jsme ho loni v říjnu na domácí palubovce deklasovali 5:1. V odvetě jsme pak na hřišti Tatranu prohráli 4:5 gólem Fridricha v předposlední minutě, když jsme ztratili vedení 3:0 a 4:3. I tyto výsledky ukazují, že to může být ve středu vyrovnaná bitva.Tatran bude chtít znovu do čela extraligy, my po dvou těsných prohrách také chceme bodovat,“ burcuje na svých stránkách florbalové fanoušky tým Chodova.

„V předchozích dílech se zatím vždy Tatranu návrat na první místo tabulky po dorovnání počtu odehraných utkáních podařil. Přijďte ve středu na Podvinný mlýn a přesvědčte se sami,“ kontruje Tatran.

Hokejisté Slavie nastoupí v Linköpingu

V Braníku se hraje hokejové utkání II. ligy Západ mezi domácí Kobrou a Děčínem. pražané se pokusí opustit nelichotivé poslední místo dvacetičlenné tabulky, zatímco Severočeši figurují na 11. místě, tedy v její polovině.

Většinu fanoušků ale pochopitelně mnohem víc zajímá vystoupení Slavie v Lize mistrů. Dnes se totiž představí na ledě švédského Linköpingu a další bodový zisk by českému šampionovi ještě více přiblížil účast v semifinále premiérového ročníku soutěže. I přes dvě výhry na kontě však svěřenci Vladimíra Růžičky ještě ze Švédska jistotu postupu přivézt nemohou a počítají s tím, že rozhodne až jejich poslední zápas 3. prosince v O2 Areně proti Curychu.

Naopak šance Linköpingu na prvenství ve skupině D je po domácí porážce s Curychem 2:7 čistě teoretická.

„Určitě rozhodne poslední zápas. Ale my budeme chtít v Linköpingu uspět, hrát dobrý hokej a urvat nějaký bod. Stejně jako jsme šli do předešlých zápasů, tak i teď pro to uděláme maximum. Osobně bych byl i s jedním bodem spokojen,“ řekl trenér Růžička. Slávistický kouč se tak opět vrací do Skandinávie, kde od čtvrtka do neděle vedl v Helsinkách český národní tým na turnaji Karjala.

Zápas vysílá od půl osmé večer ČT4 Sport

V případě dnešní výhry za tři body by Růžičkův tým mohl mít jistotu už za týden, pokud by Curych doma s Linköpingem nebodoval. V Praze se musel Linköping vyrovnávat s užším kluzištěm, doma svou hru na širším hřišti změní.

Dnešní utkání Linköping – Slavia se hraje od půl osmé večer a přímým přenosem jej vysílá program ČT4 Sport.

Tomáš Klement, Denis Postler

Kam za sportem v Praze?

STŘEDA 12. listopadu

BILLIARD 19.15 Otevřený turnaj v poolu (herna Balabuška Michelská 16/19, Praha 4).

BRUSLENÍ Na Štvanici: 10.00 až 12.00, a 15.00 až 16.30, 20.00 až 21.30.

FLORBAL 19.00 Jižní Město Chodov – Tatran Střešovice (extraliga mužů, hala Sparty na Podvinném mlýně ve Vysočanech).

GOLF 10.00 Men Tour, otevřený turnaj (hřiště Hodkovičky, Vltavanů 982, Praha 4).

HOKEJ 18.00 Kobra Praha – HC Děčín (II. liga Západ, ZS v Braníku, Mikuleckého ul.).

(klt, dp)