Závod v Dauhá v roce 2014 je zapsán v historických tabulkách, jak na něj vzpomínáte?

Bylo to první vystoupení po titulu halového mistra světa v Sopotech a trochu jsme na něj ladili. Proto se mi podařilo zaběhnout výborný výkon. Bohužel sezona tenkrát skončila předčasně zraněním, takže jsme si nemohli ověřit, jestli bylo vyladění na první závod sezony správným krokem.

Pavel Maslák.
Zachová Maslák zlatou tradici? Hala mě baví, sedí mi kvůli mé postavě, říká


Pamatujete, jak se vám při rekordu běželo?
Panovaly tam naprosto ideální podmínky. Bylo teplo a foukal příznivý čtvrtkařský vítr, tedy při druhé stovce do zad. Běžel jsem vedle asijského rekordmana Al-Masrahiho, vyvezl jsem se s ním na třetí místo a výsledkem byl čas 44,79. Bylo to příjemné překvapení.

Na jaký výkon si troufáte letos?
Po měsíci v Jižní Africe si připadám trochu unavený. Přece jen na mě doléhá změna klimatu a nadmořské výšky. Tentokrát jsme na Dauhá neladili. Popravdě si ani moc netroufám odhadnout, kolik bych mohl běžet. Byl bych spokojený s časem 45,50, což je limit na mistrovství světa do Londýna.

S kým se v Dauhá utkáte?
Na startu by měli být tři Američané na čele s nejúspěšnějším čtvrtkařem posledních let LaShawnem Merrittem, držitel zatím nejrychlejšího letošního času 44,26 Steven Gardener z Baham nebo rychlý Luguelín Santos z Dominikánské republiky.

Máte zprávy o světovém rekordmanovi Waydu van Niekerkovi?
Viděl jsem ho v dubnu v Potchefstroomu na jihoafrickém šampionátu. Běžel úplně skvěle dvoustovku za 19,90 a poslední metry přitom jen vyklusal. Myslím, že bude zase hodně rychlý.

Před týdnem jste vrátil z afrického soustředění, splnilo svůj účel?
Příprava se povedla, jen jsem vynechal dva tréninky. Měl jsem od jizvy stažené stehno a nechtěli jsme riskovat, tak jsme zvolnili, aby sval povolil. Dál jsem zase trénoval normálně. Přípravu to určitě neovlivnilo.

 Jan Kudlička.
Atletika u obchodů. Ptáčníková pouze fandila
Stavba nafukovací haly. Ilustrační foto.
Atletická hala na Strahově je opravená, město přispělo 10 milionů
Netradiční barvu má také ovál v Chebu.
Ovál pro atlety postaví v Benešově do dvou let. Může být i modrožlutý

Na startu budou i Holuša a VadlejchKromě Pavla Masláka se v Dauhá představí i další dva Dukláci. Na startu budou i Jakub Vadlejch coby obhájce prvenství v hodu oštěpem a Jakub Holuša jako jediný Evropan v závodě na 1500 m. „Na úvod sezony mě čekají olympijský vítěz Rohler a mistr světa Yego, ale měl bych být připravený na kvalitní výkon," řekl svěřenec Jana Železného. Po zranění se závodů nemůže dočkat Holuša. „Achilovky a pata jsou úplně v pořádku. V přípravě jsem běhal nejlíp za poslední roky, a tak uvidíme, co přinese sezona, ale připraven jsem skvěle." Všichni se budou muset vypořádat s nejzásadnějšími změnami v koncepci Diamantové ligy od jejího vzniku. Vrhačské disciplíny se budou konat jen čtyřikrát. Do finále pak postoupí první osmička na základě průběžného bodování. Ve finálových mítincích se bude začínat od nuly.