Ten byl více než vysokým favoritem, jeho dosavadní zápasová bilance byla 15 zápasů a jen jedna prohra. Většinou ukončil zápas v prvním kole. Naproti tomu ale Macek měl v kleci za sebou už dvacet zápasů a sedm proher. Jenže…

Specializovaný sportovní ruský server dával Filipu Mackovi, kterého v Čečensku koučoval trenér Daniel Barták, před sobotním nočním bojem jen hrozivě mizivých pět procent nadějí na výhru. Drtivým favoritem podle serveru byl jeho soupeř, Murad Zeinulabidov.

Hala v čečenském městě Groznyj aplaudovala v první pětiminutovce převaze Rusa, kterému hala pochopitelně fandila. Macek byl často na zemi pod soupeřem, který ho zpracovával údery na hlavu. O minutové přestávce bylo ale ve tváři Macka vidět absolutní klid. V přípravě udělal maximum a věřil si.

Zdroj: Youtube

Přišlo druhé kolo a Murad sice Macka občas uhodil, ale boj se vyrovnal a v samotném závěru se vše změnilo. Macek se těsně před koncem kola doslova vrhnul jako rozzuřený býk na soupeře, nastrčil ho na klec, nechal si ho sehnout a zasadil mu hodně úderů kolenem.

O druhé pauze se nechal Rus polévat vodou, zatímco Macek jen naslouchal radám trenéra Bartáka. A pak přišlo závěrečné kolo. V jednu chvíli se Macek podsmekl a Zeinulabidov zaútočil. To bylo ale vše, protože Macek soupeře dostal na zem, tam se pár vteřin oba borci převalovali, načež Macek dobře zasekl soupeře nohami a doslova ho 'uškrtil', soupeř vzdal. Časomíra ukazovala 55 vteřin ze třetího kola. A hala aplaudovala českému vítězi.

Macek postoupil do dalšího kola pyramidy. „Filip tahal kolo a půl za kratší konec provazu. Nemohl se dostat do zápasu. Soupeř byl velmi dobrý na zemi, ale rychleji mu docházely síly. Filip opět potvrdil svoji mentální sílu, díky níž celý zápas pro sebe urval. Všichni říkali, že porazil favorita turnaje. Takže teď je favoritem on," uvedl v noci po zápase trenér Daniel Barták."

Čtěte také: Filip Macek bude bojovat v Čečensku v kleci

Jeroným Větvička