Sobotní superfinále v pražské Sparta Areně bylo bezesporu absolutním vrcholem domácí nohejbalové sezony. V roli favorita do něho vstupovaly Čakovice, pro které hovořila jak dlouhodobě lepší bilance vzájemných střetnutí, tak řada technických výhod, vyplývajících z lepšího postavení v tabulce základní části extraligy, a v neposlední řadě i téměř domácí prostředí. O poslední z těch výhod je ovšem připravila squadrra karlovarských fanoušků, kteří v hale vytvořili skutečné „rudé peklo". Jejich podíl na konečném vítězství lázeňského týmu je neoddiskutovatelný.

Utkání se přitom pro Karlovy Vary nevyvíjelo právě nejlépe, prohrály oba úvodní zápasy dvojic i první trojku. Vanke s Matějem Medkem a Hronem pak sice ve druhém zápase trojic snížili na 3:1, ale v následujícím singlu byl Mrákava se svou pověstnou buldočí urputností nad síly Karla Hrona a za stavu 4:1 se Čakovičtí pomalu chystali slavit titul. Jenomže všechno bylo jinak, na zisk vítězného pátého bodu měli čtyři pokusy a všechny promarnili.

Ne že by domácí nechtěli vyhrát, ale Karlovarští chtěli více a větší touha po triumfu dělala divy. V trojicích uspěla nejenom favorizovaná Vankeho sestava, ale i druhá trojka, ve které pro Kubu Medka v poli „pracovali" veteráni Dvořák, Kokštein a střídající Karel Bláha (jednu chvíli dělal součet věku karlovarských hráčů na palubovce 128 let!).

Poslední hřebík zatloukli Medek s Hronem

A trojkami to zdaleka nekončilo, v galapředstavení se změnily i dvojky. Do nohejbalové historie nejspíš vejde výhra Vankeho s Kokšteinem nad úřadujícími deblovými mistry republiky Kučerou a Kalousem, ke které významně přispěl skvělý taktický tah hrajícího trenéra Jirky Dvořáka, když v koncovkách obou setů poslal (pokaždé za stavu 8:8) na hřiště velezkušeného blokaře Bláhu, na kterého byli čakovičtí mládenci krátcí. Poslední hřebík do rakve Pražanů pak zatloukli Medek s Hronem a střídajícím Dvořákem, když v euforické náladě zcela jasně přehráli Mrákavu s Pachmanem ve dvou setech 8:10 a 6:10.

„Vary ukázaly, že ve finále nebyly náhodou. Ve druhé půlce zápasu byly lepší a šly za vítězstvím. Rozhodla jejich zkušenost. Náš tým je ale mladý a plný skvělých hráčů. Myslím, že to nebylo naše poslední finále. Jsem na kluky moc pyšný," podotkl čakovický Ondřej Cibulka.