"Všichni čekali, že to bude takové. Týmy jsou hodně vyrovnané," říká lodivod ČZU Jan Malina.

Jeho svěřenci vyhráli jednou v Příbrami a ke dvěma domácím zápasům odjížděli za stavu 1:1. Nedělní duel vyhráli 3:2, ale ten pondělní stejným výsledkem prohráli a před čtvrtečním střetnutím na půdě příbramského klubu je tak stav znovu srovnaný.

V pořadí třetí zápas se pro Pražany nevyvíjel dobře. Prohrávali 0:2 na sety, ale zvedli hlavy, zabojovali a byla z toho otočka na konečných 3:2…

"Měli jsme trochu štěstí, když jsme to museli otáčet z 0:2. Už ve druhém setu jsme to mohli zlomit, ale nevyšla nám koncovka. Pak jsme se ale nastartovali, začalo to dobře fungovat v obraně, podrželi jsme servis a asi dvacetkrát zablokovali soupeře. To bylo rozhodující. V tiebreaku se to otáčelo z jedné strany na druhou," vrací se Malina k nedělnímu duelu.

Také v pondělním duelu museli Pražané neustále dotahovat. Příbramští vedli 1:0 a 2:1, nakonec o své výhře stejně jako hráči ČZU v předchozím zápase, rozhodli ve zkrácené hře.

"Příbram změnila nahrávače i celkový rytmus hry. V tiebreaku hrála bez chyby a konec zvládla lépe. Bylo to všechno hodně vyrovnané," pokračuje trenér ČZU v hodnocení napínavé série.

Hráči obou celků budou mít do středy na programu spíše regenerační trénink. Na příbramské palubovce se hraje ve čtvrtek 28. března od 18 hodin.

"Dáme si klasický trénink, nic náročného. Hlavně, aby byli kluci v pohodě a nikdo se nezranil. Teď už stejně nic navíc nikdo nenatrénuje," přibližuje Malina dnešní program.

Vítěz čtvrtečního duelu se dostane do veliké výhody. Kdo to bude?

"Kdo to zvládne, má mečbol. To by mohlo být klíčové, kdybychom jeli s vítězstvím k domácímu zápasu. To by bylo hodně zajímavé, ale v této sérii se může stát naprosto všechno. Klidně to může dojít až do sedmého zápasu," má jasno Malina.

Jisté je, že po boji v Příbrami se série ještě jednou vrátí do Prahy k zápasu číslo 6. Ten se bude hrát v sobotu 30. března. Případný sedmý rozhodující duel by se pak odehrál na příbramské půdě v pondělí 1. dubna.