Zápasové prověrky v Praze čekají oba největší tuzemské kluby a velké rivaly. V pět hodin odpoledne se fotbalisté Slavie utkají na strahovském stadionu Přátelství s celkem Kladna, zatímco Sparta o hodinu později v letenské AXA Areně přivítá slovenský MFK Ružomberok. Jeho novým koučem je Michal Bílek, jenž na sklonku uplynulé sezony dostal vyhazov právě ze Sparty.

V sestavě slávistů bude ještě chybět slovenský záložník Dušan Švento, jehož trápí bolest zad z posledního přípravného střetnutí proti Plzni. Další zápasy odehraje mistrovský celek v sobotu na turnaji v Čelákovicích. Vstup na dnešní zápas s Kladnem je zdarma.

Pokladníci na dnešních zápasech nebudou

Platit se ale nebude ani na Letné. Utkání s východními sousedy, stejně jako sobotní utkání s Sparty s Kladnem, se odehraje na hlavním hřišti AXA Areny.

„Přijďte sparťany podpořit proti týmu vedenému Michalem Bílkem,“ vyzývají pořadatelé.

Jedná se o první utkání této přípravy a letenští fans tak budou mít první příležitost vidět v akci posily. Rudý dres na sebe opět obléknou Patrik Berger, Štěpán Kučera a Jaromír Blažek, premiéru si odbudou Nejc Pečnik, Ondřej Kušnír a Marián Had.

V sobotu si na Spartě můžete zdarma užít sportovní dopoledne. Ve druhém zápase přivítají svěřenci nových koučů Vítězslava Lavičky a Michala Zacha od deseti hodin na domácím pažitu mužstvo Kladna. Druhá polovina týmu se týž den představí v Sokolově, kde od 17 hodin změří síly s tamním Baníkem.

Dnes u příležitosti zápasu s Ružomberokem je upravena i otevírací doba Zákaznického centra. Zakoupit permanentky či vyměnit již dříve nakoupené vouchery si fanoušci budou moci v době od 10.30 do 20 hodin. V sobotu je ale Zákaznické centrum zavřeno.

Bohemians 1905 proti Hradci Králové, Bohemians Praha sami se sebou

Dvě zápasové prověrky čekají také vršovické klokany. Tým sestoupivší do II. ligy čeká první příprava dnes v Nymburku, půjde o dvojzápas s rovněž druholigovým Hradcem Králové. První duel se koná od 10.30 hod., druhý o dvě hodiny později. V obou zápasech nastoupí hráči A-týmu. V sobotu 5. července se vršovičtí klokani představí na tradičním turnaji v Nové Včelnici.

A co Bohemians Praha, kteří vyměnili právě Bohemians 1905 v nejvyšší soutěži? Tým trenéra Luboše Urbana si zahraje na střížkovském hřišti modelovaný zápas s hráči z vlastního béčka. V akci by tak měly být i posily v čele s Markem Kinclem. V sobotu pak nastoupí Bohemians na Strahově proti Plzni.

Dukla hraje až zítra. Tým trenérů Güntera Bittengela a Jana Fialy dvě hodiny po čtvrtečním poledni hostí na Julisce Marilu Příbram, tedy nováčka nejvyšší soutěže.

Kam za sportem v Praze?

STŘEDA 2. července

FOTBAL 14.30 Bohemians Praha A – Bohemians Praha B (modelované utkání, hřiště Střížkov). Přípravná utkání: 17.00 Slavia – SK Kladno (stadion Přátelství na Strahově), 18.00 Sparta – MFK Ružomberk (AXA Arena na Letné).

TENIS 9.00 Otevřený turnaj na antuce (kurty TC Duda Petrovice, Bellova 56, Praha 10).

(dp, klt)