Před třemi koly, po porážce v Jičíně, zasedlo vedení klubu a stanovilo jasný cíl. „Do reprezentační pauzy chceme minimálně čtyři body,“ deklaroval sportovní manažer Daniel Čurda. Pak Dukla smetla Zubří a jela na půdu nováčka ze Strakonic a do Kopřivnice. Nikdo nepochyboval, že uspěje. Jenže dovolila Jihočechům oslavu historicky prvního bodu mezi smetánkou. S Moravany dokonce prohrála. Čas se nachýlil, přišel ale odklad.

Hráči Sparty. Ilustrační foto.
Úspěšný domácí týden. Sparta přehrála i Piráty

„Máme za sebou pohovor s trenéry a stanovili jsme si další krátkodobý cíl. Do konce podzimní části má mužstvo za povinnost získat deset bodů. To samé sdělíme i hráčům. A dojde také na finanční postih pro všechny,“ uvedl Čurda.

Na jednu stranu může jít o správný krok. Kouči Jan Josef a Jiří Kotrč jsou podepsáni pod loňským titulem a předloňskou spanilou jízdou Dukly až do semifinále Challenge Cupu. Na druhou vedení klubu svým současným výrokem popřelo předešlý a riskuje, že jeho další prohlášení nikdo nebude brát vážně. „Je těžké posuzovat tým zvenku. Přístup hráčů na tréninku je dobrý. Koncepce dlouhodobá. Ani výkony nebyly zlé, většinou jsme ale vyhořeli v koncovce,“ uvedl Čurda.

Ilustrační foto
Běžkaři se přesunou na Vypich, nová dráha vznikne u obory Hvězda

A potom, přestupový trh je až do ledna uzavřený. „V zimě jsme schopni dělat zásadní změny, teď jen dílčí. Pokud se mužstvo nenastartuje, měli by si vybírat vhodné hráče noví trenéři.“ Dobrý krok? Čas ukáže.