Karolína Plíšková vstoupila do finálového klání naprosto senzačně a hned první čtyři hry ukradla pro sebe. Pak sice zaváhala při svém servisu, ale povedeným rebreakem se znovu uklidnila. Její nabité sebevědomí z ní přímo sršelo a sázela jeden vítězný úder za druhým.

Petra Kvitová na Australian Open.
Wimbledon nemá favoritku. Uspět mohou Kvitová i Plíšková

Jako klíčový se ukázal také vstup do druhé sady, protože hned při první příležitosti opět sebrala Kerberové podání. Tento náskok kontrolovala až do úplného konce a zaslouženě mohla po posledním fiftýnu zvednout radostí ruce nad hlavu. V zápase nakonec nasázela sedm es a třiatřicet vítězných úderů, na což Kerberová neměla žádnou odpověď.

Trenérský trumf

„Byl to skvělý týden, cítila jsem, že hraju perfektně,“ nechala se slyšet Plíšková v pozápasovém rozhovoru. „Byla jsem tu třikrát ve finále a dvě z toho jsem dotáhla do vítězného konce. Sedí mi zdejší prostředí, počasí a také diváci jsou fantastičtí,“ řekla si o další aplaus ve stoje světová dvojka.

„Po poslední výhře na tomto turnaji jsem ve Wimbledonu vypadla ve druhém kole, takže doufám, že to tentokrát bude lepší,“ rozesmála publikum rodačka z Loun. „Většinou se mi na Wimbledonu nedaří, tak jsem angažovala do týmu někoho, kdo má zkušenosti s tím, jak tam vyhrát,“ připomněla novou posilu ve svém trenérském týmu Conchitu Martinezovou.

Nezbývá než věřit, že české jedničce tento lišácký krok vyjde. Do nejstaršího grandslamu světa vstoupí Plíšková už v pondělí.

Tomáš Berdych nestačil v semifinále Wimbledonu na Švýcara Rogera Federera
Londýnský test Berdychovi nevyšel. V exhibici nestačil na Bautistu