Pražané devíti šestkami v posledních třech minutách zlomili do té doby remízový stav 65:65 a opět se dotáhli na čtvrtou Opavu. Jaromír Bohačík se na výhře podílel 24 body. V Pardubicích se Pražanům v sezoně dařilo o poznání méně, dvakrát tam prohráli a naposledy o 32 bodů.

Čtěte také: Basketbalistky USK vyhrály v Orenburgu a jsou v semifinále Evropské ligy

Utkání bylo jako na kolotoči

„Hráči se chtěli prezentovat jiným výkonem než v Pardubicích. Snažili jsme se soustředit na naši hru, přestože to utkání bylo jako na kolotoči a bylo tam hodně propadů, bodových či výkonových," řekl domácí asistent trenéra Jan Pospíšil.

„Pokud hrajete s USK, musíte být připraveni na bitvu a hrát celých 40 minut. Nesmíte mít výkyvy, pak je to těžké vyhrát. Na začátku utkání jsme je nechali dostat se do zápasu a dali jsme jim sebedůvěru a pak to byl efekt valící se sněhové koule," konstatoval pardubický kouč Levell Sanders.

Kolín dělal co mohl

Kolín na domácí palubovce proti Nymburku dělal, co mohl, ale desáté porážce v řadě nezabránil. Rozehrávač mistrovského týmu Howard Sant-Roos byl s 21 body a 11 doskoky nejlepším hráčem zápasu.

Přečtěte si: Jak na badminton? Údery se naučte ve škole

Ve skupině A2 udělali další krok k historické sedmé příčce svitavští Tuři, kteří doma zejména díky přesnější střelbě z pole deklasovali dotírajícího souseda v tabulce Ústí nad Labem 83:57.

Prostějov utnul sérii 11 porážek a doma díky úspěšně zvládnuté závěrečné dvouminutovce porazil Brno 81:76. Úspěšný návrat po zranění zažil podkošový pilíř Michal Norwa, autor osmi bodů, střeleckým lídrem byl s 21 body Marek Sehnal. V poraženém týmu Kevin Ware nashromáždil 26 bodů a 11 doskoků.