Svěřenci trenéra Ronena Ginzburga se dnes ráno vrátili z Chorvatska, kde v neděli prohráli 69:90, ovšem ještě bez klíčových hráčů. Ti se k týmu připojí až dnes. Tomáš Satoranský, Jan Veselý či David Jelínek tak už budou v úterý na Náměstí Republiky, kde od 10 do 15 hodin proběhne akce ČEPS Den s basketbalem. Soutěže pro diváky, smečařskou show a taneční vystoupení doplní krátce po poledni také autogramiáda reprezentantů.

Tvrdý program 

„Program je teď trochu šílený. Moc se nevyspíme a cestujeme na zápasy, ale takováto akce je fajn, když se dostaneme mezi lidi. Budeme zase jednou mít bližší kontakt s fanoušky a snad někoho i přilákáme na Královku na odpolední zápasy," řekl Vojtěch Hruban.

Ten se následně přesune se spoluhráči do haly Královka, kde je od 18.00 čeká přípravné utkání s Tuniskem. Ve středu se utkají se stejným soupeřem za zavřenými dveřmi bez diváků. Ve čtvrtek pak sehrají generálku s Mexikem rovněž na Královce od 18.00 hodin.

„Bude to úplně jiný basket, než zatím mohl v konfrontaci s českým národním týmem fanoušek vidět. Jsou to týmy, se kterými se hned tak zase nepotkáme. Jsou také plné kvalitních hráčů, přesto to bude něco jiného. My navíc budeme konečně hrát v kompletním složení," těší se Hruban na spolupráci s euroligovými hvězdami Veselým a Satoranským.

Příprava s hráči ze zahraničí 

Český tým se totiž dosud připravoval zejména s hráči z domácí soutěže a opory ze zahraničí se připojovaly postupně. „Už se známe a víme co od sebe můžeme čekat. Navíc kluci přicházejí z klubu v dobré basketbalové formě, takže by to nemusel být problém.

Uvidíme, je to pro nás zase něco jiného. Trochu jako když se hokejistům před mistrovstvím světa připojují hráči z NHL," přirovnal Hruban.

Do Bělehradu na kvalifikaci odcestuje česká výprava v sobotu a 5. července ji zahájí soubojem s Lotyšskem. Ve skupině se utká ještě s Japonskem. Dva postupující celky se v play off utkají s Portorikem, Angolou a Srbskem o jedno postupové místo do Ria.

Čtěte také: Basketbalisty si poradily s Kanadou a na turnaji v Praze skončily druhé