Na Julisce si pobesedovali s fanoušky jednak oštěpaři, zlatá Barbora Špotáková a stříbrný Jakub Vadlejch i pátý patnáctistovkař Jakub Holuša a osmá kladivářka Kateřina Šafránková.

Atleti si po šampionátu užívali chvíle volna, ale už se zároveň připravovali na další starty. Tím nejbližším budou finálové mítinky Diamantové ligy. „Radost z titulu se přenesla domů, spoustě lidí jsem vypravovala o závodě a emocích. Bylo co oslavovat a bylo s kým oslavovat. Ne nějaké velké oslavy, ale bylo jich víc. Ještě jsem se z nich neprobrala,“ říkala s úsměvem Barbora Špotáková.

Adam Sebastian Helcelet
Desetibojař Helcelet: Atmosféra v Londýně? Lepší jsem nezažil

Myšlenkami je už v Curychu, kde ji ve čtvrtek čeká poslední závod sezony. Motivaci má o to větší, že prestižní seriál již čtyřikrát vyhrála. „Nějak jsme trénovali. Co jsme chtěli, to jsme udělali,“ pokračovala. „Curych není právě můj úplně nejoblíbenější stadion. Neházím tam nikdy žádné dálky, ale hodlám si udělat krásný závěr sezony. Chci hodit to, s čím budu spokojená,“ vyprávěla.

Jakub Vadlejch si až doma, kde ho zdravili neznámí lidé, uvědomil, čeho v britské metropoli dosáhl. „Proběhly mi před očima poslední dva roky, kdy jsem se postupnými kroky zlepšoval z nevýrazných výkonů až k medaili,“ uvedl svěřenec světového rekordmana v oštěpu Jana Železného. „Doufám, že londýnská pohádka bude dál pokračovat.“

Barbora Špotáková
Barbora Špotáková: Je skvělé, že nepatřím do starého harampádí

Jiný Jakub, běžec Holuša, si váží toho, že se mu podařilo navázat na slavné běžce Dukly minulosti Emila Zátopka a Josefa Odložila. „Budu se snažit, abych se jim ještě víc přiblížil,“ slíbil muž, který ve třech vystoupeních na dráze Olympijského stadionu připravil českým fanouškům krásné zážitky.

Toho, že se loni stala členkou Dukly, si považuje kladivářka Kateřina Šafránková. „Přechod na Julisku mi ohromně pomohl. Šlo o nejlepší krok, jaký jsem mohla udělat. Nebýt něj, tak bych určitě nebyla osmá na světě,“ zářila urostlá vrhačka.

Usain Bolt měl na MS v Londýně radost i z bronzu.
Bolt bude chybět. Změnil i spasil atletiku