Připomeňte si prostřednictvím fotogalerie běh v roce 2014.

Organizátoři očekávají stejně jako v minulých ročnících kolem 500 účastníků. Celý závod opět odstartuje některá ze slavných českých atletických osobností (její jméno zatím organizátoři drží v tajnosti jako překvapení, v roce 2014 to byl mistr světa v hodu diskem Imrich Bugár).

Pod heslem „Děti dětem" v rámci závodu také vyvrcholí každoroční sbírka SK ZŠ Jeseniova pro Kuře a Nadaci rozvoje občanské společnosti. Děti se tak zde mohou seznámit nejen se samotnou nadací, ale také podpořit jejich program Pomozte dětem! Cílem organizátora je nejen představit dětem sport a nadchnout je pro něj, ale také jim ukázat, že možnost sportovat je dar a ne samozřejmost. V minulých ročnících se touto cestou podařilo pro Kuře vybrat již 127 tisíc korun.

V rámci samotného závodu se koná také nábor dětí do samotného atletického klubu. Pokud tedy některého z účastníků či rodičů závodění a pohyb tímto zaujme, má do klubu dveře otevřené. Klub je určen pro širokou veřejnost všech věkových kategorií od nejmladších, u nichž je rozvíjena především pohybová všestrannost, až po mládež a dospělé, kteří již závodí v republikových soutěžích.

Bližší informace o samotném závodu, včetně kategorií a časového programu a průběžné aktuality naleznete na webových stránkách klubu www.jeseniova.cz nebo na Facebooku SK ZŠ Jeseniova.

Zdroj: Youtube

SK ZŠ Jeseniova sídlí na Praze 3 při stejnojmenné základní škole. Klub je součástí projektu Českého atletického svazu Atletika pro děti. Při sportovním klubu působí Sportovní středisko zřízené Českým atletickým svazem, jehož součástí je atletická přípravka, sportovní třídy a atletický oddíl. Věnuje se tak především dětem a mládeži od 6 do 15 let z celé Prahy, ale také dospělým závodníkům. Klub má v práci s mládeží již více než šedesátiletou tradici.

Milan Gála