Dokonce neprůjezdná zůstala v ranní dopravní špičce dálnice D10 za Brandýsem nad Labem-Starou Boleslaví ve směru jízdy od Prahy na Mladoboleslavsko. Na dálničním kilometru 16,5 před Hlavencem se po šesté hodině srazila osobní auta se dvěma nákladními. „Střetlo se osobní vozidlo s dodávkou – a následně také další osobní automobil s nákladním,“ upřesnila policejní mluvčí Lucie Nováková.

Dopravní nehoda na dálnici D10 ve středu 17. března 2021.Dopravní nehoda na dálnici D10 ve středu 17. března 2021.Zdroj: Policie ČR

Obešlo se to bez zranění, ale ne bez rozsáhlejšího úniku oleje na vozovku. Nakolik se právě na této nehodě podílelo počasí, však mluvčí neupřesnila. Konstatovala, že okolnosti včetně přesné příčiny jsou předmětem šetření mladoboleslavských dopravních policistů. „Přítomnost alkoholu u všech řidičů policisté vyloučili dechovou zkouškou,“ uvedla pouze k prvním spolehlivě zjištěným souvislostem.

Místo zůstalo neprůjezdné a před 14. kilometrem, kde policie odkláněla provoz na starou silnici, se vytvořila až dvoukilometrová kolona. Ta se sice zkrátila poté, co se v půl osmé podařilo uvolnit průjezd jedním pruhem, avšak odstraňování následků spojené s dopravními komplikacemi se protáhlo až do dopoledne.

Ke dvěma dopravním nehodám pár metrů od sebe došlo na dálnici ve směru do Brna.
Zima je zpět! Záchranáře zaměstnaly ranní nehody na kluzkých silnicích

Na dálnicích se staly i další nehody. Jen nakrátko způsobily komplikace střet na D6 u Nového Strašecí, nebo na stejné dálnici na úrovni Pleteného Újezdu či spíše Braškova; tam osobní vůz jedoucí směrem na Nové Strašecí narazil do svodidel před 15. kilometrem.

Větší těžkosti přinesla hromadná nehoda na D4 za Dobříší, kde na 26. kilometru bourala tři osobní auta v levém jízdním pruhu směrem na Prahu. I zde se vytvořila větší kolona, byť odstavný pruh zůstal průjezdný.

Ke zřejmě nejošklivěji vyhlížející nehodě ve středních Čechách došlo na Kladensku, kde se u obce Kyšice v půl šesté převrátil do pole autobus jedoucí po hlavní silnici. Naštěstí se však nikomu nic nestalo – a ani hmotné škody nepůsobí dramaticky.

Staly se však i bouračky se zraněním, které se neobešly bez pomoci zdravotnických záchranářů. Bylo to třeba na Benešovsku, kde se srazila dvě osobní auta na hlavní silnici u Struhařova, či na Kladensku po nárazu osobního vozu do stromu u Velkého Přítočna.