Zranění utrpělo šest lidí včetně šestiletého chlapce poté, co během hry Robin Hood spadl jeden z herců mezi diváky.

Hlavní postavě, ztělesněné Janem Křížem, velel scénář přejet z balkonu, kde se odehrávaly některé scény, po laně pomocí kladky zpátky na jeviště. Zařízení ale zklamalo. Lano se utrhlo a herec se zhruba ze čtyřmetrové výšky zřítil mezi diváky. Také on byl mezi trojicí vážněji zraněných; k dalším patřila 32letá žena a ještě jedna divačka. Dítě zasáhl do hlavy hák z uvolněného lana.

Závěs, na němž se střídali tři herci alternující v představení, měl za sebou podle vedení divadla na dvě stovky repríz - a až do nešťastné nehody s ním nebyly problémy. Zařízení prošlo důkladným zkoumáním.

Bezprostředně po nehodě tehdejší mluvčí pražské policie Eva Kropáčová informovala, že policejní detektivové v divadle zajistili kompletní mechaniku, mající lano zajišťovat a upínat. S tím, že teprve zkoumání expertů ukáže, zda má malér na svědomí technická závada, anebo někdo něco zanedbal.

Obviněnému hrozí až rok vězení

Po vyhodnocení znaleckých posudků dospěli policisté k závěru, že mohou ukázat na konkrétního viníka. Už v závěru loňského roku byl 49letý muž obviněn z ublížení na zdraví z nedbalosti - a nyní kriminalisté I. obvodu pražské policie prošetřování události definitivně dokončili a předali spis státnímu zastupitelství s návrhem na podání obžaloby.

Pokud případ skončí před soudem a ten dospěje k závěru o vině, může být ve hře až roční vězení. „Nebo zákaz činnosti," informoval Deník ve středu policista Tomáš Hulan.