Pavlína Adamcová z centrály pražských hasičů připomněla, že do záchranné akce, která bohužel měla smutný konec, se zapojily týmy ze tří hasičských stanic. „Během pěti minut po vyhlášení poplachu byli hasiči z centrály a Holešovic na místě a začali průzkum pomocí člunu a baterek.

Velitel zásahu poslal do vody tři hasiče v oblecích; po příjezdu potápěčů z Modřan pak vytvořili rojnici mezi lodí a břehem," přiblížila Adamcová pátrací akci, která si vyžádala zastavení lodní dopravy. Připomněla, že velitel zásahu si vyžádal také vyslání psycholožky pražských hasičů, která se věnovala osobám, jež před nešťastnou událostí byly s mužem v kontaktu.

Okolnosti události nadále zůstávají v šetření. „Policisté zjišťují, co se vlastně stalo," konstatoval v úterý Tomáš Hulan z ředitelství pražské policie. Prvotní poznatky naznačují, že muž spadl do vody poté, co na přístavišti výletních lodí zavrávoral při vystupování. „Zda byla příčinou této situace chvilková zdravotní indispozice zemřelého, nebo jakákoli jiná okolnost, teď zjišťují kriminalisté I. obvodu pražské policie," konstatoval Hulan. S dodatkem, že i pro detektivy budou rozhodující závěry soudních lékařů.

Čtěte také: Neznámý vandal poškodil Zoubkovo sousoší v Praze pod Petřínem