Celkem čtyři řidiči poukazovali na jedno a totéž problematické místo. Prorazili pneumatiku a poničili si disk na Jižní spojce, vlastně na sjezdu z Jižní spojky u Barrandovského mostu. Kvůli neoznačenému výtluku ve vozovce, který na auta číhal skutečně zákeřně, vyjeli na místo nejen policisté z nehodovky, aby události sepsali, ale dorazili také jejich kolegové z oddělení řízení dopravy. Ti v problematickém úseku omezili provoz až do chvíle, než cestáři past na auta zacelili. Stačila na to chvilka času a trocha asfaltové drtě.

Škoda způsobená na autech byla předběžně vyčíslena celkem na 60 tisíc korun. Protože správce komunikace na místě uznal, že se jednalo o technickou závadu na vozovce, mohou se řidiči s poškozenými auty obrátit na Technickou správu komunikací a žádat náhradu vzniklé škody.

Jak vše dopadne, ještě nicméně nemusí být jednoznačné. Z minulosti jsou známy případy, které vyhlížely poměrně jednoznačně – a ve chvíli, kdy se do případu vložily pojišťovny, najednou začala vyvstávat vina či spoluvina šoférů žádajících o náhradu. Začalo se uplatňovat ustanovení, že řidič je povinen přizpůsobit rychlost jízdy stavu a povaze vozovky – a navíc má předvídat možné komplikace či překážky a může jet jen takovou rychlostí, aby vozidlo dokázal bezpečně zastavit na vzdálenost, na kterou má rozhled.