Vlak jedoucí směrem na Prahu usmrtil starší ženu, která si podle svědků přímo před přijíždějící vlak lehla. Strojvedoucí již bohužel neměl šanci střetu zabránit a vlak ženu přejel. Zásah složek integrovaného záchranného systému a policejní vyšetřování si vynutily zastavení provozu na trati číslo 171 v úseku mezi Dobřichovicemi a Prahou.

Vlakové nádraží Praha - Vršovice.
Vlaky do Prahy jsou přeplněné. Pomohou super dlouhé soupravy?

Omezení postihlo jak osobní vlaky, tak dálkovou dopravu. Rychlík Berounka, jenž měl po poledni vyrazit z pražského hlavního nádraží na Klatovy, vůbec nevyjel – a třeba Západní expresy vezoucí cestující do Prahy až z Mnichova, se nevyhnuly třičtvrtěhodinovému až hodinovému zdržení. Zpoždění osobních vlaků dosahovalo zhruba čtvrthodiny.

Nehoda se dotkla i řidičů

České dráhy zavedly omezenou náhradní dopravu dvěma kyvadlově jezdícími autobusy a do uzavřeného úseku byla také prodloužena trasa autobusů linek Pražské integrované dopravy číslo 313. V půl druhé se podařilo obnovit provoz po jedné ze dvou traťových kolejí.

Zdroj: Youtube

Plné zprovoznění železnice ohlásily dráhy na 15. hodinu. Zprvu byl provoz omezen i na silnici, protože na průjezdu Černošicemi po frekventované silnici II/115 zůstaly stažené závory železničního přejezdu. Po desítkách minut čekání se naštěstí kolony rychle rozjely.

Skok pod vlak. Ilustrační foto.
Muž nepřežil srážku s vlakem v Suchdole. Mohlo jít o sebevraždu

Nárazy vlaku do člověka v kolejišti se v poslední době jak na této trati, tak na dalších místech středních Čech, bohužel opakovaly častěji – a to s tragickými následky. Okolnosti těchto událostí jsou předmětem policejního šetření – nicméně první poznatky z míst události napovídaly, že spíše než o neštěstí se jednalo o dokonané sebevražedné snahy.