Čtyřiačtyřicetiletý řidič jedoucí od Karlova náměstí do kopce směrem k náměstí Míru dostal smyk, jeho auto vyletělo vpravo mimo komunikaci a náraz do obrubníku prorazil všechny čtyři pneumatiky. Po chodníku pak vůz pokračoval ještě bezmála dvacet metrů. Bohužel tam nebylo liduprázdno…

Na nehodě se podle policejního šetření nepodílel alkohol, ale zřejmě se na ní podepsalo nepřizpůsobení rychlosti. Jana Rösslerová z ředitelství pražské policie Deníku řekla, že pokud řidič stane před soudem, mohou mu hrozit až tři roky vězení. „Muže podezříváme ze spáchání trestného činu ublížení na zdraví," konstatovala Rösslerová.

Zraněnou ženu odvezli záchranáři do nemocnice. „Nemohla se zvednout a stěžovala si na bolest; snad to budou jen zhmožděniny," řekli Deníku její kolegové přímo na místě nehody s tím, že oni v policejním spisu nefigurují jako svědci, ale přímo jako účastníci nehody – byť vyvázli bez zranění. „Stačili jsme uskočit," poznamenal jeden z nich. K samotné nehodě se toho prý ale mnoho říci nedá. „Slyšeli jsme motor v otáčkách, divný zvuk – a pak se to stalo," uvedl pouze.