Kvůli vraku roztaženému přes celou šířku komunikace, rozsypanému nákladu a uniklé naftě, kterou museli likvidovat hasiči, zůstala rychlostní silnice neprůjezdná v obou směrech. Původní pesimisticky vyhlížející předpoklady, že odklízení následků se zřejmě protáhne dlouho do noci, či spíše až do časného rána, se nakonec ukázaly jako příliš optimistické. Kolem páté hodiny se podařilo zprovoznit pouze směr na Mladou Boleslav; cesta do Prahy zůstává uzavřená i v ranní špičce i před osmou hodinou.

Při slabém nočním provozu se kolony netvořily, policisté odkláněli dopravu přes Brandýs nad Labem-Starou Boleslav. Na objízdné trase ale komplikovala řidičům orientaci hustá mlha. Ráno se situace zhoršila. Směrem na příjezdu do metropole se vytvořila jen velmi pomalu se hýbající kolona dosahující až k 18. kilometru. Ucpaly se také všechny myslitelné trasy, po nichž se řidiči mohli pokusit kritické místo objet.

Ošklivě vyhlížející nehoda nákladní soupravy blokovala ve středu před devátou večer provoz také na 44. kilometru rychlostní silnice R10. Tam se však podařilo následky odstranit zhruba za hodinu.

Příjezd do metropole komplikuje vážná nehoda i směrem od západu, na rychlostní silnici R6. Tam na 10. kilometru, u Pavlova na Kladensku, havarovalo časně ráno několik aut. Silnice byla uzavřená a auta musela jezdit přes Unhošť. Policisté předpokládali, že odstraňování následků potrvá nejméně do 10. hodiny; dva pruhy se ale podařilo uvolnit už v osm. Na hromadné nehodě se zřejmě také zde podepsal namrzlý povrch komunikace.