Operátorovi se svěřil, že chce spáchat sebevraždu, protože je v tíživé životní situaci. Nechtěl ale říci, kde se nachází, připomněl v úterý Jan Daněk z ředitelství pražské policie. Dotyčný nicméně volal ze svého mobilního telefonu, a tak s ním mohl spojit policejní intervent – a tomu se podařilo údajného sebevraha přesvědčit, že se sejdou v jedné z restaurací na Žižkově.

Muž, který chtěl své problémy utnout jednou provždy, se pak svěřil, že je na tom opravdu zle; zhroutil se vlastně celý jeho život: má rodinné problémy, přišel o práci, byl vyhozen z ubytovny a není schopen postarat se o své dvě děti. Než takhle žít – to raději nežít vůbec, měl nešťastný muž jasno o svém osudu. Nakonec se ho ale podařilo přesvědčit, že dělat definitivní rozhodnutí je opravdu ukvapené; ke každému problému se přece dá najít nějaké řešení.

První starost měli policisté o děti, které v nedalekém bytě hlídala známá – prý do doby, než se ze zaměstnání vrátí jejich matka. Policisté je zabezpečili – a přizvali i sociálku. Muže se zase ujali přivolaní záchranáři. Ještě předtím, než ho odvezli do péče odborníků, se ale podrobil dechové zkoušce. Byla pozitivní. „Naměřená hodnota přesáhla jedno promile," poznamenal Daněk.

Čtěte také: Bezdomovcem se stal i šestiletý kluk